Despre sfaturile de a-ți urma visurile

Am în bibliotecă o colecție considerabilă de cărți motivaționale, cumpărate după ureche, din bibliografia unor autori pe care i-am devorat cu nesaț, sau din scurte recomandări.
După fiecare carte citită, te cuprinde o euforie de om mare și atotștiutor, pregătit să ridice cu o mână munții, să mute apele ce stau în cale, să dărâme ziduri și să sape tuneluri. Totul pentru a ajunge cât mai repede la îndeplinirea visurilor.
Dar realitatea nu este așa. Nu ajungi acolo doar dacă visezi, nu poți săpa un tunel doar în imaginație. Trebuie musai să pui mâna pe tarnacop, să transpiri până la leșin, opintindu-te din greu cu fiecare pietricică care scrijelește fierul dur al târnăcopului. Și dacă ai săpat 1 metru și relizezi că este prea greu, începe descurajarea. Dacă nu te lași pradă ei, descurajării, mai sapi un pic, mai dai la o parte o mână de pământ. Te chinui cu o piatra, două…însă ajungi la bolovanii cei mari și atunci trebuie să te oprești. Mintea și ambiția îți cer să mergi mai departe. Visul tău, este acolo, după ce ieși din tunel. Dar pietrele astea mari, bolovanii duri și inacesibili îți stau în cale. Dacă renunți, vei avea întotdeauna sentimentul neîmplinirii. Senzația aia stupidă și perfidă că nu ai făcut tot ce trebuia pentru visul tău.
Dar bolovanii sunt mari, unii chiar mai mari decât îi poate vedea imaginația ta. Cum urnești un munte bolovan? Cum îl miști din calea visului tau? Cum construiești tunelul care te duce în partea opusă a muntelui acolo unde visul devine realitate?
Prin ambiție,tenacitate și…prieteni.
Da, pentru a sparge acei bolovani cât un munte ai nevoie de ajutor. De oameni care să pună la rândul lor mâna pe tarnacoap, să asude alături de tine, să strige uneori hei-rup la unison. Să râdă, să plângă, să te certe și să te sprijine atunci când îți sleiesc puterile.
Da, visurile sunt ale tale. Harta drumului de parcurs până acolo îți apaține. Munca cea mai grea și mai afurisită o vei purta în spate până ajungi să te bucuri de realizare. Dar bolovanii nu vor putea fi urniți din calea ta, decât având un ajutor.
De aceea cred că orice vis poate deveni realitate prin ambiție, muncă, multă muncă și ajutorul prietenilor potriviți.
climbing-to-the-top-2125149_1280

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton