Scenariu… sper fantezist

In contextul evenimentelor din ultima perioada (e vorba de cativa ani) se poate realiza un scenariu, care, sper din toata inima, sa fie doar al unui scriitor.
Acum cativa ani, SUA a atacat Irak-ul sub steagul ” democratiei si a drepturilor omului” fugarindu-l si apoi vanandu-l pe Sadam Husein. A urmat Primavara araba, cand o parte din statele implicate au dat jos conducatori si au trecut la revolutii si razboaie interne. Toate finantate tot de SUA , se sopteste pe dupa perdele. Pentru realizarea scopurilor, era nevoie de destabilizare, de haos si grupuri armate care sa realizeze acest lucru. Din nou, se sopteste ca grupurile au fost finantate de SUA. Dar la un moment dat, pare sa le fi scapat de sub control. Cum este cazul ISIS. Insa in scenariul meu, acest lucru este discutabil, pentru ca de fapt obiectivul SUA este altul. Si mult mai mare.  Destabilizarea zonelor, le-a permis un control indirect (sau direct?) prin finantari pentru armament.
Dar daca scopul principal este destabilizarea Europei?  Daca aceste grupari au ca tinta tarile care conduc Europa , care asigura motorul economiei eurpene si nu in ultimul rand acele tari care detin rezerve imporante de petrol? Cine detine petrol, conduce lumea.
Ce ar avea SUA de castigat de aici?
Suprematia pe plan mondial pe care, incet par sa o piarda. Rezervele lor de petrol s-au micsorat, iar acest lucru ii face sa piarda din putere.
Unde s-au indreptat grupurile de migranti?
Spre Franta, Anglia, Germania… tari care  constituie  motorul Europei economice.  O destabilizare aici ar duce la prabusirea tuturor statelor europene, la un haos economic, iar pana la un razboi de fapt ramane doar un pas.
Spre tarile nordice, care detin rezerve importante de petrol. Haosul aici, le-ar permite recastigarea statutului de lider mondial.
Intotdeauna SUA a fost vazuta ca un salvator. Si ce salvator mai bun ar avea Eurpoa, invadata de teroristi, decat un SUA modern, gata sa apere ” democratia”?
Asa cum am mai spus, istoria ne arata ca orice criza economica a fost urmata de un razboi. SUA are nevoie de un razboi pentru a-si reveni economic. Si pentru a-si recapatat statutul de lider.
Sper sa fie doar un simplu scenariu al unui scriitor cu imaginatie (:)), dar in lumea asta mare se intampla prea multe lucruri, care se leaga al naibii de bine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton