O poveste

O poveste care începe cu… a fost odată ca niciodată o lume și…noi. Toate poveștile încep așa, pentru că au un timp al cunoașterii, al înfiripării existențiale, al completării și al modelării zilnice.

În ziua de azi, termenul familie pare să fie unul puțin depășit. Pentru că vremurile sunt ambigui, pentru că lumea se schimbă extraordinar de rapid, iar timpul are o altă conotație.

Însă cu tot tăvălugul existenței noastre moderne, eu cred în instituția numită familie.

Azi am asistat întâmplător la o nuntă tradițional românească. Toți invitații aveau ie românească, domnișoarele de onoare aveau și câte o coroniță cu flori pe cap, iar copii ce duceau lumânările defilau în costume populare tradiționale de o frumusețe aparte. Superb!

M-am gândit imediat că e un trend. Sunt pline tarabele de ii românești (sau mai puțin românești), de brâuri cu modele înflorate, de pălării și năframe ale portului popular. Da, e un trend, dar e și o întoarcere în timp la simplitate, la frumusețea unui port ce are rolul de a scoate în evidență trăsăturile naturale ale oamenilor.

Cei doi tineri, frumoși și emoționați, și-au jurat credință în fața preotului avându-i ca martori pe oamenii dragi. Ei au devenit o familie.

Dacă v-aș spune că familia e ceva sfânt… a-ți spune imediat că e o teorie învechită. Ok, atunci să ne gândim un pic cam ce ar putea ea să fie pentru vremurile noastre.

  1. Familia, e piesa centrală a unui lego numit viață. Pentru că toate celelalte elemente se îmbină și se completează în jurul centrului.
  2. Familia este cubul rubick modern. Toate fețele ei se aranjează permanent pană ajung la forma ideală.
  3. Familia este albumul unei existențe. Toate pozele momentului, bune sau rele se îngrămădesc aici și se păstrează pentru generațiile ce vin.
  4. Familia este enciclopedia personală. Fiecare membru scrie paginile ei, completează, comentează sau aduce adăugiri paginilor celorlalți.
  5. Familia e un far. De multe ori ne pierdem busola existenței pe această mare agitată numită viață. Dar lumina farului ne călăuzește, ne ajută să ieșim la liman, să găsim calea prin care ne salvăm.
  6. Familia e o stea care strălucește indiferent de anotimp, vreme, noapte sau zi.
  7. Familia înseamnă iertare. Pentru că oricine greșește și iertând pe alții te ierți de fapt pe tine pentru greșelile prezente, trecute sau viitoare.
  8. Familia înseamnă fericire. Pentru că râsetul plin, cald și cristalin nu e decât aici, alături de oamenii care te iubesc și singurii care te apreciază sincer.
  9. Familia înseamnă completare: tu cu el, el cu ea, voi cu cei mici iar uneori chiar cei mici deveniți adulți cu voi, părinții maturi.
  10. Familia înseamnă sprijin: pentru că nu toate cărările vieții sunt luminate, iar uneori după curbe sinuoase se ascund prăpăstii ce par fără de sfârșit.

De aceea cred că indiferent cât de mult s-ar tehnologiza și evolua societatea umană, pentru sănătatea oamenilor, echilibrul lor fizic și psihic e nevoie și va fi în continuare de instituția numită familie.

Familia

Reclame

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton