Femeile nu sunt de pe Venus și nici bărbații de pe Marte

Suntem cu toții de pe această planetă frumoasă, pe care uneori o ignorăm din cauza ego-uri-lor cameleonice. Da, dragilor, suntem, vrem nu vrem, împreună, creați de cineva cu un scop, pe care-l descoperim sau nu. Suntem aici de când lumea și deși uneori ne situăm în tabere adverse, mai depășim bariere și ademenim fluturii în stomac.

Cert este că unii fără alții nu putem trăi. Ne completăm, ne adulăm, ne privim în ochi și ne imaginăm un viitor.

Uitând de cele mai multe ori de prezent. Pentru că nu putem rămâne la fel de îndrăgostiți ca-n prima zi, dacă evităm să comunicăm. Într-o relație comunicarea e temelia construcției viitoare. Nu-i faci fundație, se va dărâma la primele furtuni mai puternice. Iar în jur furtunile sunt din ce în ce mai mari, perverse și nimicitoare.

Dacă pornim de la premisa că venim de pe planete diferite, nu ne vom înțelege niciodată. Misterul feminin? De ce nu ar exista și un mister masculin? De ce să nu descoperi comoara ascunsă în partenerul tău, să nu-l ajuți să-și înțeleagă eu-l și să-l călăuzești pe drumul cunoașterii tale?

Oh…suntem specii diferite, spun unii. Greșit. Suntem aceeași specie, numai că beneficiem de ambalaje diferite. În interior avem un suflet, o minte și un munte de sentimente care ne pot domina.

Comunicarea este cheia înțelepciunii într-un cuplu. Deschide toate ușile, chiar și pe cele mai ferecate.

Dați-mi un singur motiv pentru care nu ai discuta cu partenerul/partenera ta.

Pentru că nu te înțelege? Te-ai gândit că poate nu folosești cuvintele care să aibă drum până în inima lui/ei? Te-ai gândit că poate mediul din care provine s-a format pe alte criterii și ești obligat să-i descrii lumea ta ca să o înțeleagă? Te-ai gândit că poate răscrucea de drumuri e undeva la mijloc, iar calea pe care îl/o obligi să meargă nu i se potrivește? De ce silești un om să meargă cu picioarele goale pe un drum plin de hârtoape? Dă-i încălțările potrivite și te va urma oriunde.

Vă doriți acea eternitate pe care o visați la începutul căsniciei? Atunci trebuie să fiți conștient/ conștientă că vor fi bătălii în care veți câștiga dar și unele în care veți pierde. Poate termenul de bătălie în viața unui cuplu e puțin cam dur. Dar real. A accepta, a comunica, a căuta soluții pentru atenuarea conflictelor, a modela după inima și sufletul tău (fără a leza în vreun fel existența celui de lângă tine), e o artă.

Invoci lipsa timpului ca fiind scuza pentru a nu comunica?

Eu te acuz că nu-ți pasă. Pentru că nu e nevoie de ore întregi, nu e nevoie să renunți la ritualurile tale. Dacă vrei poți. Și mai cred că e lipsă de organizare care dacă se manifestă în relația de cuplu cu siguranță  e prezentă și în alte activități zilnice.

Dacă ai făcut un pas, ai acceptat ideea de cuplu, de ce te retragi? În acest caz fuga nu e sănătoasă. E o rezolvare pe moment, dar urmările te vor bântui întreaga viață.

Partenerul/Partenera nu corespunde așteptărilor.

Așteptările tale se bazează pe ce? Ce grade sau termene de comparație ai pentru a evalua un om? Evaluare estetică, de limbaj, de comportament?  Însă ți-ai pus vreodată întrebarea dacă tu te ridici la nivelul așteptărilor celor ce te înconjoară? Sau te acceptă așa cum ești, iar atunci când depășești granița, te trag de urechi prietenește și te sprijină să revii pe calea cea bună. Dacă ei pot, tu de ce nu poți?

Pentru că nu comunici. Pentru că într-un cuplu, uneori el sau ea au impresia de dețin puterea și atunci au dreptul doar de a cere. Nu și de a da.

Deci, noi nu suntem de pe Venus, iar voi nu veniți de pe Marte. Cândva, într-o altă viață poate am fost ceva prin alte galaxii, însă trecutul e problema lui, iar prezentul e problema noastră. Și a bărbaților și a femeilor. Pentru că altfel ne vom război în continuare, pentru ceva ce nu există.  🙂

ADN

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton