Ce este important?

V-ați întrebat vreodată dacă ceea ce vă supără, vă creează o stare de stres, de nemulțumire sau insatisfacție este chiar atât de important?

Nu ați avut niciodată impresia, la câteva ore după un eveniment nefericit, când ați reușit să vă calmați și să judecați la rece, că de fapt negrul e doar un gri ce poate oricând fi înlocuit cu un alb cald și strălucitor?

Nu v-ați pus întrebarea dacă merită pierderea unor ore prețioase (care nu se mai întorc) pentru zbaterea în valurile de furie și nervi?

Nu v-ați întrebat niciodată, oare de ce mi s-a părut atât de grav? S-a surpat pământul? A căzut cerul? S-a topit soarele?

Nu v-ați întrebat cu ce e vinovat corpul vostru să suporte atacurile furiei, să fie schingiuit cu lanțurile invidiei, să încerce să anihileze otrava pe care i-o administrați în asemenea clipe? Și apropo, atunci vă iubiți corpul?

Ați făcut vreodată o listă cu lucrurile pe care le credeți importante în acel moment? Și dacă da, după ceva timp, când ați recitit-o, nu a fost nimic de tăiat? Nu au existat lucruri importante la în acel moment care apoi și-au pierdut  valoarea?

Ce e cu adevărat important pentru voi? Sănătatea, fericirea, iubirea, familia, banii, poziția socială, job-ul, părerea celor din jur, posibilitatea de comunicare, încrederea în propria persoană, viața?

Câte din elementele de mai sus pot fi tăiate, câte își pierd valoarea cu trecerea anilor și ce rămâne dintr-o eventuală lista?

Cred că răspunsurile la aceste întrebări depind de mai mulți factori (vârstă, educație, șansă, mediu social, etc). Dar în sinea noastră, indiferent de lumea înconjurătoare, suntem conștienți de lucrurile cu adevărat importante. Numai că le pitim undeva în suflet, lăsându-ne acoperiți de poleiala vieții tumultuoase, amăgiți de lumini seducătoare dar false cu străluciri perene.

 

Aveți curajul și faceți această listă. 🙂

IMG_4057

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton