Cafeaua de dimineata

E duminica, deci e cafeaua cu frisca de la  LA Rosa.
Dar e o dimineata dupa o noapte agitata de ganduri si idei. Si foarte multe intrebari.
Sunt carti care au darul de a te trimite in lumea incertitudinilor. Aceea lume in care albul nu e ceea ce pare a fi, in care alte culori parca nu respecta minunatul ROGVAIV.
In lumea asta ma aflu de ceva timp din cauza cartilor doctorului Brian Wiess.
L-am descoperit in paginile profesorului Dumitru Constantin Dulcan, citat destul de des, conferindu-i o incredere ce m-a facut curioasa.
Cine e Brian Wiess?
Cu siguranta o cautare pe Goole va poate oferi mult mai multe informatii decat o pot face eu. E medic psihiatru, seful catedrei de Psihiatrie la o Universitate din SUA si a publicat o serie de carti despre … vieti trecute si viitoare.
Nu e SF. Cel putin asa sustine el, iar pentru a ne convinge prezinta relatarile pacientilor pe care i-a tratat.
Despre reincarnare a vorbit si inca mai vorbeste cultura asiatica, dar pentru un european nascut si crescut in alte percepte e destul de greu de digerat.
Citind cartile doctorul Wiess, nu pot sa nu fac legatura intre religia hindusa (pe care am studiat-o, superficial, recunosc, cu ceva timp in urma) si ideile pe care le intalnesc acum.
Avem o singura viata, sau ne reincarnam de n… ori, pana atingem acea perfectiune a spiritului evoluat?
Indienii cred fara tagada ca fiecare nastere e precedata de o moarte si de o noua nastere. Un singur suflet, mai multe trupuri (titlul unei carti a dr. Wiess) .
In situatia aceasta, de reincarnare continua, ce suntem de fapt? 
Universul este de fapt un balon imens de energie, generator de suflete care locuiesc in dimensiuni diferite?  Si daca da, cate dimensiuni exista? Si cum ne alegem dimensiunea fiecarui timp existential? Cei pe care-i citeaza Wiess (pacientii lui) spun ca alegerea se face in functie de lectiile pe care le avem de invatat. Dar de ce nu suntem constienti de ceea ce trebuie sa invatam?  De ce ni s-a  acordat liberul arbitru, daca atunci cand ajungem o la o rascruce de drumuri nu facem intotdeauna alegerea corecta? Si daca am luat-o pe drumul gresit, e musai sa ne intoarcem? Ei spun ca da, pentru ca nu ne-am invatat lectia, nu am evoluat si ca atare mai e nevoie de un supliciu pamantean. Si daca pe Pamant e iadul, in alte dimensiuni e doar raiul? Si de ce aceasta condamnare? Pentru ca asa pare.
Procedeul de hipnoza transpersonala, spune el, te poate duce, prin hipnoza in vietile anterioare sau chiar in cele viitoare.
Citesc marturiile celor care i-au fost pacienti si am un sentiment de teama amestecat cu o curiozitate imensa. Oare nu te sperii in momentul in care , sub hipnoza, iti vezi trupul cuprins de flacarile unui rug, sau strapuns de gloante in timpul unui vechi razboi?
In ce fel e afectat EU-ul prezent de aceste amintiri (sau doar imaginatii ale creierului)?  Ai putea trai stiind ca intr-o viata anterioara ai fost criminal in serie, sau tiran notoriu, sau un sclav al culturilor de bumbac?
Biblia spune… ” Crede si nu cerceta!” De ce? Pentru ca s-ar putea sa nu-ti placa ce descoperi? Sau pentru ca odata ce ai trecut intr-o alta dimensiune (cea a sufletelor) trebuie sa te lepezi de cele ramase in trecut? 
Oare se aplica regula… trecutul e trecut, viitorul e ceva incert, ramane doar prezentul ca fiind palpabil?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton