Vecinii

Ceea ce se intampla la o aruncatura de bat peste Dunare, nu e bine deloc. De fapt, asa cum am mai spus, toate crizele economice din istoria acestei lumi (cea cunoscuta binenteles) au luat sfarsit printr-un razboi. E necesar sa se cheltuie miliarde pentru inarmare, mobilizare de trupe, echipament sofisticat, care au ca efect „secundar”pierdera a zeci de mii de vieti omenesti.

Nu am invatat nimic din istorie si se pare ca nici nu vom invata vreodata.

Citesc declaratiile beligerante ale Rusiei si SUA, care parca joaca popice cu… cuvintele. Insa mi-e teama ca nu se vor rezuma doar la atat. Orgoliul si mandria ambelor tabere este foarte mare. Aproape cat doua continente intregi.

Situatia devine din ce in ce mai grava. Intotdeauna s-a spus ca jocurile se fac la nivel inalt, iar noi, cei obisnuiti, nu putem fi decat observatori sau… carne de tun. De ce?

Oare ce ne-ar trebui ca sa ne impunem vointa? Ce ar trebui sa facem, pentru a determina acesti jucatori de nivel inalt sa tina cont si de parerea celor multi si umili? Cum ar trebui sa declaram fraza NU RAZBOI! pentru a fi inteleasa si acceptata?

Daca doi oameni nu se inteleg, ei recurg la mediere. Folosesc un cadru legal sau nu, poate ii ajuta prietenii, sau gasesc solutii salvatoare in evenimente apropiate. Insa, de cele mai multe ori nu se iau la bataie. Raman  doar la nivelul declaratiilor si a injuriilor.

Eh, problema se schimba cand e vorba de bani, foarte multi bani, sfere de influenta si orgolii.

De fapt am senzatia ca marile puteri ale lumii folosesc razboiul doar ca pretext. Pretext pentru a iesi din crizele economice ce ne-au bantuit, de a aduce haosul pentru a dezbina, de a schimba lumea dupa bunul plac (a se citi interese).

Oare chiar sa fi avut dreptate, un parinte care inainte de moarte i-a spus unei maicute, ca peste cateva luni urmeaza urgia? 😦

IMG_9800-2

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton