O viata frumoasa

Poate fi lunga sau scurta. Stim doar ca este si cat a fost .  Habar nu avem si cat va fi. Pentru ca singurul lucru la care avem acces  este trecutul si prezentul.
Mare belea trecutul asta. Natura care ne-a zamislit a uitat ceva.  In softul creatiei trebuia inclus si programul de stergere a memoriei depozitara a lucrurilor neplacute. Ne-ar fi usurat mult viata.
Ca avem un drum si o tinta in asta lume, e o alta poveste. Avem insa cu totii dreptul la o viata frumoasa. Si ce inseamna frumoasa?
Fiecare  poate defini  ideea de frumusete dupa cum il duce mintea.
Eu zic insa ca viata frumoasa depinde de cateva lucruri:
– sa faci ceea ce iti place.
O conditie esentiala si destul de greu realizabila (din cauza dusmanului propriu) in zilele noastre
– sa accepti ideea ca a trai simplu iti ofera timpul necesar de a fi tu cu tine insuti.
– sa privesti, sa inveti de la natura
– sa ai curajul sa-i dai  cu flit parazitului care-l porti pemanent in carca: STRESUL
Daca ai curajul sa opresti cateva minute tavalugul ideeilor, a problemelor, a necazurilor si sa ramai doar Tu cuTine vei descoperi un lucru nasol. Stresul este unicul tau dusman. Restul problemelor provin de aici, se amplifica si cresc antrenand tot in miscare.
Ne stresam atat pentru lucruri mari cat si pentru lucruri mici. Lucruri care chiar nu conteaza.
Ne stream ca nu avem bani. (No.1). (Destui sau deloc). Am vazut oameni care zambesc din toata inima , desi le flutura vantul prin buzunare. V-ati intrebat cum e posibil? Si am convingerea ca acei oameni traiesc mult mai mult decat cei care detin conturi grase in banca.
Ne stresam ca nu avem locuri de munca. Pardon. Cred ca corect ar fi sa spunem, ne stresam ca nu primim jobul visat cu salariul visat.
Ne stresam ca X sau Y are mai mult decat noi, il invidiem, ii cotrobaim prin cuvinte si gesturi. Si cine sufera? El? Nu… tot noi, adaugand inca o cocoasa la bulgarul dusmanos din spatele existentei noastre.
Ne streasam ca odraslele nu ajung ceea ce vrem, nu implinesc visurile la care ne-am conectat (noi, nu ei) in n ani de existenta. Copiii au propriul lor destin. Uneori trebuie sa-i lasam sa invete din greseli. Datoria noastra este sa-i educam, sa le aratam drumul, sa-i sprijinim cand au nevoie, dar… sa ne dam de-o parte in fata deciziilor . Numai in acest fel vor deveni constienti de importanta si calitatea deciziilor.
Sanatatea e o problema. Abia acum vorbim de un stres adevarat.  Putem avea visurile de pe lume, insa daca sanatatea ridica o bariera in calea lor, totul e in zadar. Si astfel ajungem in punctul in care toate elementele de stres de mai sus nu mai conteaza.
Cercul s-a inchis. Vicios cerc.
De aceea va intreb? Care e scopul stresului? Daca stim ca orice drum am parcurge, insotiti de stres, are ca finalitate probleme de sanatate, de ce il mai facem? De ce alegem deliberat sa ne facem rau?
Nu e mai bine sa radem, sa ignoram anumite momente, sa renuntam la ideea ca putem avea control asupra la tot ?
O batrana care a trait pana la 122 de ani, spunea: ” Nu mi-am facut niciodata griji asupra problemelor la care nu am control. Toate se randuiesc mai devreme sau mai tarziu asa cum trebuie. ”

IMG_6268

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton