Avem nevoie de iubire

Avem nevoie de iubire, compasiune, iertare și frumos.
Legile naturii sunt vechi și extrem de bine organizate. Însă frumusețea și originalitatea ei ne vor încânta întotdeauna.
De aceea noi, oamenii, singurele ființe înzestrate cu inteligența cea mai superioară, ar trebui să avem alte repere și alte exemple de urmat în viață.
Este ușor să privești ceea ce te înconjoară, dar este foarte greu să și înțelegi. Perfecțiunea naturii este una dintre cele mai simple exemple pe care Universul ni-l dă.
Știați că, în lumea păsărilor, a animalelor, în lupta crâncenă pentru supremație, nu există crimă? Cel care se recunoaște învins este lăsat să plece și să-și oblojească rănile. Ori acest lucru înseamnă de multe ori supraviețuire.
Nu există orgolii.
Cu noi, oamenii, e altfel. Câteodată, nu mai există minte, gândire sau chibzuință. Există doar orgoliul și teama nestăpânită de-a nu-l deranja. Uneori Orgoliul ne dictează drumul în viață. Și apoi ne mirăm, de ce am pornit pe căi greșite…
Am privit un videoclip (o situație imaginată pentru a testa reacția trecătorilor)în care un om cu hainele pline de sânge, sugerând că a fost victima unei agresiuni, cerea ajutorul. Toți oamenii care treceau pe lângă el îl priveau, întorceau chiar capul, dar nici unul nu s-a oprit pentru a-i acorda ajutor.
Ne-am dezumanizat chiar atât de mult? Am devenit super-habotnici în proclamarea interesului Eu-Personal? Lozinca „Fiecare și le știe pe ale lui!”, a devenit legea supremă în această lume?
Se spune că gândurile noastre negative au impact negativ chiar la nivelul Universului, iar răutatea, invidia, lipsa de iubire și compasiune, au ca deznodământ războaie, crize.
Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, în cartea Inteligența materiei, prezintă un experiment între 2 oameni (emițător și receptor) cu puteri telepatice. Pentru a putea ” comunica” între ei, după o serie de teste, receptorul a ajuns la concluzia că primește mai bine mesajele de la emițător, dacă îndepărtează din calea lor toate obiectele materiale. În acest fel ne sunt propagate ideile în lumea înconjurătoare? Nu avem toți însușiri telepatice, sau nu cumva, nu suntem toți conștienți de existența lor? Cum se explică atunci starea de neliniște pe care o au unii oameni atunci când se întâmplă ceva grav cu cei apropiați(aflați însă la zeci de kilometrii depărtare)?
Dacă alături de undele radio, TV și alte unde pe care le știm dar nu le vedem, circulă și gândurile noastre (bune, dar mai ales rele) ar putea fi o explicație a vremurilor tulburi pe care le trăim.
Poate de aceea ar trebui să ne amintim că e nevoie de iubire. De grijă și respect față de cel de lângă noi, dar și față de natura ce ne înconjoară.
A dori ceva în viață, nu reprezintă o greșeală. E motorul progresului omenirii, dar când dorința contravine legilor naturii, când ea aduce atingere semenilor, făcându-le viața un calvar, atunci dorința e un cumul de energie negativă. Și din păcate se pare că aceste lucruri sunt speculate la maxim de anumite cercuri. Cum apare viața privită prin ecranul televizoarelor? Crime, violuri, conflicte, bogăție extremă alături de sărăcie lucie, lacrimi și durere, boli și neputință. Karma?
Nu cred. Sau poate nu în totalitate.
IMG_4055

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton