Întrebări, zeci de întrebări…iar răspunsuri…

L-am descoperit pe profesorul Dumitru Constantin Dulcan. Cred că ar fi mai corect să spun… l-am redescoperit, pentru că a sa genială carte Inteligența materiei, am citit-o în vremea adolescenței.

Dar acum, s-au adăugat alte cărți, alte idei și încă multe întrebări.

Mintea de dincolo, este cartea (aceluiași profesor Constantin Dulcan) care mi-a oferit o serie de răspunsuri în legătură cu lumea de dincolo. Nu certitudini( pentru că fiecare le știm doar în momentul zero, când părăsim această lume). Doar răspunsuri izvorâte din experiența altora cumulate cu  fenomene și întâmplări ciudate din viața mea. Această carte a constituit momentul de revelație în care am putut să afirm… Deci din acest motiv se întâmplă așa. Nu-mi cereți să vă explic de ce cred în cele afirmate de autor. Este extrem de complicat, dacă iau în calcul faptul că am citit zeci de cărți în domeniu, că am aplicat o serie de metode pe propria piele, a căror rezultate deseori m-au dezamăgit.

Citind cartea am simțit însă că e un capăt de drum. Ca și cum o parte din căutările mele s-au terminat și am descoperit în sfârșit răspunsurile. Nu toate. Mai sunt încă o mulțime și cu fiecare clipă care trece, se adaugă altele noi. De aceea spuneam cândva că mă consider un Căutător.

Că în lumea asta mare totul este format din energie, am înțeles demult.

Că durerea, stresul și nemulțumirea afectează sănătatea corpului fizic, am înțeles exact cum nu trebuia: pe propria piele.

Că lipsa de înțelegere, infatuarea și răutatea te doboară exact atunci când ai impresia că ești pe culmi înalte, am priceput cu foarte mulți ani în urmă privind ce li se întâmplă celor ce ne atacă.

Că minciuna are picioare scurte, iar adevărul iese întotdeauna la iveală, am avut confirmarea de multe ori.

Că suntem un câmp energetic, încorsetat într-o formă fizică pentru a ne îndeplini misiunea, am înțeles și acceptat în urma lecturării acestei cărți. Dar nu pot să nu-mi pun întrebarea: care e misiunea mea? Ce trebuie să fac dar mai ales care este calea pe care trebuie să o apuc pentru a o îndeplini? Dacă totul este programat la nivel energetic încă înainte de a ne naște, de ce nu trebuie să știm? Nu s-ar elimina astfel haosul și dezordinea? Sau în felul acesta s-ar elimina și progresul? Poate că da, pentru că noi, ființele umane, deși de cele mai multe ori nu pare, dispunem încă, într-o formă sau alta, de liberul arbitru.

Azi îmi priveam cățelul tolănit pe covor, într-o stare de relaxare totală. Am realizat că de fapt aceasta este starea lui obișnuită.Dar și el, dispune ca și noi de un creier (incomparabil cu cel uman, este adevărat) și m-am întrebat ce-i poate trece prin minte în asemenea momente? Oare se gândește la ceva?  Oamenii gândesc și atunci când dorm, dar animalele?

Cred că în cazul lor, starea de relaxare, e așa numita stare fără gânduri. BANG! Este starea pe care încearcă zeci de religii și procedee să o inducă prin fel de fel de metode, oamenilor care doresc.

În toate cărțile pe care le-am citit, autorii spun că singura modalitate prin care omul, ființă materială, poate accede la Energia Universală este starea fără gânduri. Stare în care se activează anumite zone din creier ce permit conexiunea energetică atât de benefică organismului material.

Animalele posedă prin natura lor această stare, pe care noi o căutăm prin procedee și metode? Oare ăsta să fie motivul pentru care ei văd și simt altfel lucrurile (pericolele) decât noi? Existența unui creier activ înseamnă automat și pierderea unor abilități?

Dacă mă gândesc la marii asceți ai acestei lumi, realizez că toți au avut capacități extrasenzoriale deosebite pentru că într-o formă sau alta ei s-au găsit de multe ori în conexiune cu Energia Universală.

Profesorul Dulcan spune în cărțile sale un mare adevăr. Omul reprezintă inteligența, dar încă nu dispune de înțelepciune.

Ce trebuie să facem pentru a fi înțelepți? Și nu mă refer la un individ sau doi… E vorba de înțelepciunea speciei umane…

IMG_4403

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton