Să vorbim despre iubire

Azi o să vă vorbesc despre iubire. Dar nu cea din cărți sau cea din filme, romantică și uneori siropoasă, la care , la un moment dat visăm cu toții. Vă voi vorbi despre cea reală, din viața noastră de oameni normali, fără pretenții.

Iubirea înseamnă fluturi în stomac, care se zbat și încearcă să-și ia zborul spre inima celui ales.

Iubirea înseamnă durere. Pentru că sunt momente când uiți cine ar trebui să fii, alungi bunătatea și cumpătarea și lansezi  sau primești avalanșe de reproșuri.

Iubirea înseamnă răbdare. Pentru că nici tu și nici partenerul tău nu sunteți perfecți. Fiecare vine într-o  relație cu propriile idei și concepții. Arta iubirii constă și în a găsi calea de a îmbina totul, de a armoniza, ca în final să nu existe acel ” Doar eu”. Poate uneori  gândești că ți-ai dori ca partenerul să se comporte sau să gândească altfel. Nu abandona lupta, încearcă să-i dovedești că ai dreptate, dar gândește-te dacă nu cumva trebuie să te schimbi tu mai întâi. E bine uneori să fi exemplu.

Iubirea înseamnă grijă. Unul față de celălalt, sau de a vă apăra iubirea. Iubirea înseamnă un umăr pe care să-ți poți pleca capul atunci când simți nevoia să plângi, să te țină în brațe și să te mângâie până te liniștești. Iubirea înseamnă să nu insiste pentru a afla cauza depresiei tale, dar să nu renunțe la ideea de-a descoperi. Iubirea înseamnă să te țină pur și simplu de mână și să respirați simultan. Să fiți un singur suflu și o singură ființă.

Iubirea înseamnă încredere în partener, în deciziile pe care le luați , în drumul pe care ați ales să pășiți.

Iubirea înseamnă  luptă. Atât pentru tine cât și pentru el. Lupta de a vă ține mâinile încleștate, de a vă sprijini atât la bine cât și la rău, de a para răutățile, de a păstra legătura dintre voi chiar și atunci când pare inevitabil să se rupă. Nu dați drumul mâinii partenerului. Ajutați-l să iasă la liman, să descopere soarele și lumina, să uite de negură și întunecime.

Iubirea înseamnă înțelepciune. Fluturii sunt superbi, dar odată eliberați e greu să-i mai aduci înapoi. E nevoie uneori să înveți să mediezi, să negociezi, să alungi, ca să exiști. Tu și El sau EL și TU.

Iubirea înseamnă mândrie: față de partenerul tău, de relația voastră, de planurile pe care le aveți, . Iubirea înseamnă să vezi sufletul. Să privești în ochii partenerului și să vezi valurile unei mări domoale, răsăritul unui soare strălucitor sau o puzderie de stele mici și fantastice. Și să fi mândră că toate aste îți aparțin.

Iubirea înseamnă iertare. A partenerului dar și a ta.

Iubirea înseamnă alinare. Din când în când sufletul omului obosește. Se pierde în hățișul timpurilor agitate pe care le trăim și are nevoie de ajutor. Întinde mâinile și cuprinde-ți partenerul ca apoi privindu-l în ochi să-i spui că este cel mai fantastic om de pe planetă. Adu-i aminte de ce îl iubești.

Iubirea… înseamnă aproape tot. Restul… e CANCAN (adică SEX).

Anunțuri

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „Să vorbim despre iubire

  1. Ciprian Ianuarie 21, 2014 la 1:37 pm Reply

    Mi-a placut articolul. As mai adauga ceva: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” – e un citat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton