Am o propunere

Oameni buni, am o propunere pentru acest nou an.  Și vă avertizez de la început că nu sunt acceptate scuzele de genul: de la o anumită vârstă e greu să te schimbi, că el/ ea de ce are și eu nu, e la modă așa că trebuie să am…etc.

Hai să nu mai privim în curtea vecinului, să nu ne mai intereseze dacă are plasmă sau TV cu tub, dacă zboară ciorile în cârd sau își fac cuib pe stâlpul de curent, dacă X și-a schimbat culoarea ochilor în roz cu buline verzi…. Să nu-i privim cu invidie pe cei cărora viața le-a dat mai mult decât nouă, să nu acceptăm lucruri care nu ne convin, să înțelegem atât efervescența tinereții cât și melancolia bătrâneții.

Să trăim clipa de azi, să iubim pentru că merită, să ne încărcăm cu doza zilnică de curaj care ne ajută să trecem munții și să ne îndeplinim visurile. Spuneți-le oamenilor că sunt deosebiți, pentru că ei la rândul lor vă vor oferi zâmbete care înseninează zilele. Alungați norii, aprindeți făclii pentru a lumina întunericul și zâmbiți soarelui, chiar și atunci când e ascuns în spatele unor nori groși.

Lăsați ura, invidia, răzbunarea, teama și frica dincolo de ușă și pășiți cu încredere în voi și în cei de alături. Încercați să vă schimbați în bine, iar rezultatul se va răsfrânge și asupra celor din jur. 

Poate un pic de optimism, dragostea de viață și de oameni ne vor ajuta să facem schimbări: atât în noi cât și în România. Că tare mai e nevoie de o schimbare…în bine, bineînțeles.

Image

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton