Amintiri și oameni

Amintirile sunt legate de oameni. Pentru că oamenii au darul de a le crea, de a le crește pentru ca uneori, să le ucidă. Amintirile nu sunt bune sau rele, Sunt doar elemente și sentimente asociate unor oameni sau evenimente bune sau rele. 

Am văzut un bătrân doborât de ani și de amintiri. S-a așezat pe bordura unui trotuar și-a pus sacoșele amărâte alături și-a strâns haina ponosită pe trupu-i firav și a închis ochii. Oamenii treceau pe lângă el, unii nepăsători, alții aruncându-i câte o privire fugară, iar alții, prea ocupați cu propria viață nici măcar nu l-au văzut. 

Bătrânul a stat câteva minute cu ochii închiși, apoi i-a deschis, a privit agale în jur, fără a căuta ceva anume, după care i-a închis din nou, împletindu-și degetele ca pentru o meditație numai de el știută. Fața lui nu trăda vreun semn de suferință fizică și m-am gândit că poate e clipa aducerilor aminte. Poate locul acela, semnifică ceva pentru el, o întâlnire, o umbră a chipului unei persoane dragi dintr-o  altă lume și o epocă demult apusă. 

Mă gândesc uneori că din păcate, păstrăm în minte doar aspectele negative ale unei amintiri. Fiecare perioadă a avut farmecul ei, indiferent de orânduiri sau conjuncturi politice. Poate a lipsit  zgomotul unei tinereți tumultuoase ca în vremurile actuale, dar un gest romantic și plin de grație i-a deschis drumul spre inima persoanei iubite, l-a umplut de bucurie, dragoste și speranță. 

Poate pe aceea stradă, unde cândva exista o casă vechi, împreună cu băieții de cartier, a jucat jocuri a căror nume nu și le mai amintește azi. Dar în inima și sufletul lui au rămas eterne.

Locurile se schimbă, la fel ca oamenii. Dar amintirile rămân. De aceea e bine să le păstrăm în suflet, să nu le acoperim cu praful uitării, pentru că suntem ceea ce suntem azi și datorită lor. 

Păstrați-vă amintirile la loc de cinste.

Image

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton