1.01.2014

A început un nou an. Un An pe care-l întâmpinăm cu zâmbetul pe buze și cu un munte de speranțe, pentru ca visurile noastre, simple sau complicate, să se îndeplinească.  Poate am înțeles sau nu, dar drumul realizării lor e ales de noi. De aceea Vă doresc un An în care să ne amintim cine suntem, care-i locul nostru în lume, să găsim forța necesară pentru a ne îndeplini visele, să luptăm pentru speranțele și inima noastră și să iubim tot ce ne înconjoară.

Poate în acest Nou An vom înțelege că trebuie să fim uniți. Viața noastră depinde într-o oarecare măsură și de viața celor din jur, că a cere ajutor nu înseamnă înjosire, iar a oferi ajutor este un lucru minunat care ne atestă calitatea de oameni.

Tatăl meu, care cu siguranță ne veghează din Ceruri, mi-a spus odată câteva cuvinte – ”Să-l ajuți pe om atunci când are nevoie. Degeaba te oferi mai târziu.”

Poate în acest An ne vom regăsi demnitatea de români și vom încerca să ne îndreptăm pașii spre adevăratele valori ale poporului. Nu suntem marionete. Nu dorim să fim manipulați. Dar pentru a se realiza acest lucru trebuie în primul rând ca noi, românii, să nu acceptăm toate ”standardele” impuse de mass-media, să filtrăm noianul de informații cu care suntem zilnic bombardați.

Poate în acest Nou An, vom decide că a venit timpul să muncim. Munca nu-i degradantă, indiferent de natura ei. Foarte mulți oameni au ales să plece afară, pentru a munci. E dreptul lor, dar de ce nu s-au gândit și la ideea de-a transforma România în țara care să le ofere ceea ce caută afară? E greu, aproape imposibil, ar spune unii, dar dacă nimeni nu face nimic vom deveni un loc al nimănui. O umbră doar a celor ce s-au luptat cândva pentru acest pământ.

S-au poate Jocurile sunt făcute (așa cum declara cu ani în urmă un eminent profesor universitar la o emisiune TV) și zbaterea noastră e în zadar.

Însă eu voi continua să sper, să iubesc acest popor și țara în care m-am născut.

BINE AI VENIT 2014

DSCF1380

Anunțuri

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „1.01.2014

  1. nicolae Ianuarie 2, 2014 la 4:18 pm Reply

    Un an 2014 plin de bucurii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton