Rugăciunea

Se apropie Paștele Ortodox, una dintre cele mai mari sărbători religioase. E o sărbătoare frumoasă dar tristă pentru că e vorba de moarte și speranța reînvierii.

Dar eu vreau să vorbim despre religie și modul în care este ea percepută.

Există oameni credincioși de-o viață. Există oameni care au descoperit credința în urma unui necaz. Există oameni care își amintesc de cele sfinte doar în preajma sărbătorilor. Dar există și oameni pentru care credința… nu există.

Citind și urmărind diferite emisiuni despre oamenii care au realizat lucruri mărețe în viață, precum medici renumiți, artiști…, am avut surpriza să descopăr că au un punct în comun: credința în ceva. Există un element care îi face să-și dorească o clipă de detașare, de eliberare din chinga problemelor cotidiene, să solicite sprijin și ajutor în momentele grele ale vieții. Am aflat astfel că unul dintre marii chirurgi ai epocii contemporane, dr. Ben Carson, care este ”vinovat” de separarea gemenilor siamezi de pe mai multe continente, înainte de fiecare operație complicată, se roagă preț de câteva ceasuri ca mâna să-i fie călăuzită iar viața micuților pacienți să fie în siguranță. Același lucru îl recomandă și familiei.

Iar acest om a realizat lucruri mărețe de-a lungul carierei sale.

Un alt exemplu este mai aproape de noi. Am aflat povestea a doi doctori renumiți, unul din București și altul din Iași, care fac salvează viața pacienților prin operații miraculoase, Dar înainte de fiecare operație complicată se roagă pentru ajutor divin.

Și atunci mă întreb, care este rolul rugăciunii? Oamenii aceștia cred în ceva, o forță divină care-i apără și călăuzește. Iar credința lor este răsplătită pentru că ei fac minuni. Poate acel ceva se regăsește nu în preoțimea coruptă și dornică de îmbogățire, ci în liniștea unui lăcaș de cult, în adierea calmă și liniștitoare dintr-o biserică în care tot ce contează este imaginea sufletului.

”Dacă ar trebui să numesc un lucru învățat în decursul vieții, acela ar fi că niciodată nu trebuie să-l subestimăm pe Dumnezeu; trebuie doar să-l lăsăm să lucreze.” -Ben Carson, IMAGINEA DE ANSAMBLU, Casa de Editură Viața și Sănătate, București, 2003.

Vă doresc tuturor PAȘTE FERICIT!

Imagine

Reclame

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton