Divergent

Divergent este numele cărții scrisă de Veronica Roth. Este primul ei roman și a lucrat la el încă din timpul studenției( uneori chiar în detrimentul temelor, spune o scurtă prezentare din carte).

Cărțile fantastice câștigă din ce în ce mai mult teren în inima cititorilor, iar formula de succes este aplicată și aici. O lume post-apocaliptică împărțită în facțiuni, vieți private în numele unor idealuri false sau adevărate și o tânără care la vârsta de 16 ani trebuie să aleagă.

Dacă în Jocurile Foamei, tânăra Katniss este obligată să participe la evenimentul anual, pentru că i-a fost extras numele, în Divergent, eroina Beatrice, la împlinirea vârstei de 16 ani are de făcut o alegere.

Dar înainte este testată pentru a-i indica drumul pe care trebuie să-l meargă și…surpriză. Nu aparține nici unei facțiuni. Este o divergentă. Ori acest lucru este periculos.

Alegerea ei poate fi privită ca un bobârnac din partea sorții, pentru că picătura de sânge a căzut în bolul Neînfricaților. I-a admirat întotdeauna însă nu s-a gândit nici o secundă că vor fi și cei aleși. Iar de aici începe spectacolul și calvarul.

” Alegerea îți definește prietenii, idealurile, credința pentru totdeauna și te poate transforma radical”, este  prezentarea făcută de către Editura Leda.

Am citit această carte în câteva zile. Nu pot spune că mi-a lăsat aceeași impresie puternică ca Jocurile Foamei. Este mult mai ușoară, iar descrierea antrenamentelor uneori dure mi-a lăsat un gust amar. De ce ai alege o viață în care trebuie să te bați până la epuizare cu unul din coechipieri, în care să-ți faci tatuaje pentru a-ți aminti de lucrurile care dor și pe care le-ai lăsat în urmă?  Chiar îți arăți neînfricarea dacă în loc să cobori normal, sari în/din tren în timpul mersului?

Părerea mea: e o lectură de vacanță, care reușește pentru câteva clipe să te atragă, dar nu te și îndeamnă să te întorci la poveste pentru a vedea ce urmează.

Însă pentru imaginația scriitoarei și pentru lupta eroinei de-a supraviețui în mediul ostil pe care l-a ales, merită citită.

Cartea este apărută la Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, București 2011.

Anunțuri

Tag-uri:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton