Turnul Babel

Cunoașteți povestea Turnului Babel?

Pe scurt este cam așa:

Potrivit unei legende, toți pământenii, urmașii lui Noe (după potop) vorbeau aceeași limbă.  Dorind să realizeze ceva deosebit au construit o cetate , în mijlocul lor aflându-se un turn ce se înălța până la cer.

Dumnezeu însă s-a mâniat. Obrăznicia oamenilor depășise orice imaginație și de aceea a hotărât să-i pedepsească ”încurcându-le limbile” astfel încât să nu se mai înțeleagă.

Acesta se pare că a fost momentul când oamenii au decis că e timpul să se răspândească în alte regiuni, să pună bazele unor civilizații separate.  Interesantă poveste, nu? Dar se pare că pentru noi, românii e ceva mai mult,

România a devenit ”privilegiată”.  E Turnul Babel al Europei.

Să explicăm:

prin construcția acestui turn, oamenii doreau sa recucerească paradisul pierdut, dar fără ajutorul lui Dumnezeu, ci doar prin ei înșiși.

Oare de ce mă gândesc la cei câțiva pentru care puterea reprezintă armura invincibilă care li se cuvine și-i face să se creadă nemuritori? Am citit un articol despre cum își tratează o directoare de club (fostă manager, pentru că am aflat că și-a dat demisia) ”prietenii” de pe Facebook care îndrăznesc să aibă alte păreri decât ea. ”Băi sărăntocule…” Deci totul se reduce la bani… Restul e nesemnificativ.

– Turnul Babel se aseamănă cu o săgeată care lovește lângă țintă.

Ține cineva evidența anilor, de când România bâjbâie? S-au propus ținte, termene, etc. Dar până acum nu am reușit nici măcar să ne apropiem de ele ( care or fi alea, pentru că este o nebuloasă totală).

Turnul Babel exprimă natura umană decăzută, incapabilă să-și atingă ținta.

Uitați-vă doar pentru o oră la o emisiune de la TV și veți găsi această caracterizare perfect justificată. Pițipoance, pițiponci, show-uri cât mai deocheate și mai lipsite de bun simț. Iar directorul TVR se lăuda ieri într-un articol de ziar că de când este la conducere a făcut o economie fantastică… Probabil, eliminând singurul program care mai aducea ceva boare de cultură în casele românilor- Cultural TV.  Dar de fapt de de au nevoie  românii de cultură?  Cei care gândesc sunt periculoși. Proștii pot fi însă manipulați cu ușurință. Le trântești o asistentă ce se fâțâie în chiloți și sutien pe micul ecran, le vorbești de o ”divă” care n-are apă caldă acasă( săraca!!!) și e musai să facă duș în direct, aduci o siliconată care spune o poveste XXXL și gata, românul este cult.

Nu le da cărți de citit că îi îndobitocești, nu le vorbi de piese de teatru sau expoziții că-i faci să piardă din timpul lor prețios, nu-i duce la spectacole decât dacă sunt manele și pot urla și țipa în voie. (Da, nu-mi plac manelele!)

Vă seamănă cunoscut un asemenea scenariu?

Mă întreb uneori pentru ce plătesc atâția bani firmei de cablu? Să asist la circ? Dar nu-mi place circul pentru că este un loc în care animalele sunt forțate să execute comenzile uneori absurde ale unor minți ce se cred geniale. La TV, circul e făcut de oameni care s-au transformat în animale.

Turnul  Babel este construit din cărămizi și smoala.

Adică din materie care nu durează. Oamenii  înlocuiesc elementele naturii (singura ce dăinuie) cu elemente lipsite de viață.

Ce contează un munte, un copac, un râu, o pasăre, un animal, dacă adâncurile ascund aurul galben? Roșia Montana este cel mai nou exemplu, însă nu singurul.

Acum se vorbește de o uriașă cantitate de gaze în Marea Neagră. Cu siguranță rotițele celor interesați s-au pus în funcțiune și vor găsi și mâna ”binevoitoare ” care să le deschidă ”ușa” spre această sursă de venit. Însă, profesorul  Mărmureanu, a atras atenția că aceste ”pungi” cu gaze din Marea Neagră sunt extrem de periculoase și pot genera chiar catastrofe uriașe. Dar își mai amintește cineva?

Omul se crede cel mai puternic. Omul se crede Dumnezeu. Omul uită  însă că prima cetate construită a fost cea  lui Cain ( cel care l-a ucis pe Abel).

E o mare greșeală pentru care deja plătim.

 

Poză preluată de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Brueghel-tower-of-babel.jpg

Anunțuri

Tag-uri:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton