Mi s-a acrit de politica din România

Am să declar război televizorului, știrilor de pe net, tuturor elementelor mass-media care nu fac altceva decât să prezinte politică. (Televizorul și laptopul meu n-au însă nici o vină că trebuie să suporte mișcarea telurică din politica românească. Însă cineva trebuie să fie vinovat, nu?)

Ce dracu se întâmplă în țara asta? Haosul din politică, orgoliile mari și trufia nestăpânită a ambelor tabere ne duce pe noi oamenii de rând pe marginea prăpastiei.
Puțin îmi pasă dacă politicienii își rup gâturile între ei, dacă se amenință cu războaie și pedepse, cu decapitări și schimbări în funcții. Îmi pasă însă că toată această bâjbâială determină creșterea Euro, duce la scăderea încrederii investitorilor străini în România, ne aruncă într-un colț al rușinii pe care marea majoritate dintre noi nu-l merităm.

Dragi politicieni, ieșiți în stradă și bateți-vă între voi până vă rupeți gâturile, până vă umpleți de sângele orgoliilor voastre nemăsurate, până vă spargeți capetele înfumurate și pline de ego-uri trufașe. Poate cei care vor rezista vor înțelege că trebuie să vadă și partea mai puțin materială a lucrurilor și să pună osul la treabă, pentru că ne-am dorit enorm în Uniunea Europeană, nu?  Ori asta însemnă odată și un nivel de trai al oamenilor apropiat (pentru că nu îndrăznesc să zic egal) de cel al europenilor cu ștate vechi?

Schimbări, remanieri, demisii, referendum, suntem sau nu suntem un nr de… pe listele electorale… toate astea sunt penibile. Apucați-vă de treabă pentru că altfel va fi vai și amar de noi. (De parcă v-ar păsa…!)

Uneori mă gândesc însă că tot haosul ăsta are un scop… pe care mi-e teamă însă să-l spun. Coincide cu câteva evenimente internaționale de maximă importanță și pline de un mister sumbru. Îmi doresc enorm să fie doar o idee și mă bucur dacă voi constata că m-am înșelat. Dacă nu, însă… Dumnezeu să ne ajute!

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton