Călător prin Dobrogea

Cred că trebuie să adaug un subtitlu – Cum am lungit drumul Tulcea – Constanța cu încă 100 de kilometri.

Pare incredibil, nu? Dar nu este. Faci acest ”mic ”ocol dacă îți pasă de mașina pe care o ai sau de banii pe care urmează să-i plătești firmei de reparații pentru eventualele defecțiuni.

Șoseaua Tulcea-Constanța este într-o stare deplorabilă. Gropile au fost plombate pe ici-colo cu câteva săptămâni în urmă, iar acum plombele trebuie la rândul lor plombate. Unele gropi au fost doar umplute cu pietre ceea ce nu face mai sigură circulația în zonă, ca să nu mai amintesc de denivelările etern prezente care fac ca drumul să fie un imens ”val marin”. Și fără a avea intenția de a-i supăra pe vecinii din sud (constănțenii) cele mai multe probleme sunt în sectorul lor de drum.

Pentru că ne iubim mașina și nu dispunem de fonduri nelimitate pentru repararea ei (nici n-am primit-o cadou ca să ne ”bucurăm” de indiferență), astăzi am ales cel mai lung drum până la Constanța.  Adică am mers pe șoseaua Tulcea-București până la Hârșova, ca apoi să cotim spre Constanța.

Nu vă mirați. Nu suntem singurii care alegem această variantă, am aflat-o de la alți călători.

Șoseaua Tulcea – Hârșova este într-o stare  bună ( pe anumite porțiuni chiar excelentă), iar peisajul m-a convins că merită acest ocol. De la Hârșova până în localitatea Crucea, gropile sunt omniprezente, însă a fost suportabil pentru că am întâlnit des utilaje care lucrează la repararea și chiar lărgirea șoselei.

În localitatea Crucea am avut încă odată ( dacă mai era nevoie) dovada felului în care merg lucrurile în această țară. Adică anapoda, fără cap și coadă. Șoseaua ce trece prin mijlocul localității este în aceeași stare mizerabilă(cu gropi și denivelări). Însă fiecare uliță (sau să-i spun stradă?) care iese la șoseaua principală este proaspăt asfaltată. Da, repet ESTE ASFALTATĂ.

Nu este nimic anormal în a asfalta ulițele unui sat, dar e delimitat clar domeniul de influență. Șoseaua ce trece prin localitate nu aparține de primărie… e altă poveste.

Dacă nu o să ne intereseze decât propria ogradă, fără a ne păsa că în jur lumea se năruie,  într-o zi ne vom trezi singuri. Iar Octavian Paler definește singurătatea astfel : ”Nu e o victorie înaintea celorlalți, ci e de fapt un naufragiu personal.”

Așa că Domnilor prefecți, primari, sub-primari, drumari( sau cine se ocupă de drumurile noastre), găsiți bani și pentru repararea șoselelor ce leagă cele 2 județe (Tulcea și Constanța) pentru că dacă ne uităm pe hartă suntem parte a României însă de restul țării ne desparte o apă mare…

Și ca să închei pe ton optimist, de la Crucea la Constanța drumul devine ușor și lin de parcurs ca o dovadă că se poate circula și în mod civilizat.

Vă invit să admirați peisajul, dar nu căutați gropile. Aparatul de fotografiat a intrat în grevă, nedeclanșând.  🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton