Au sumerienii dreptate? Suntem extratereștrii?

Pentru că îmi place să scriu romane fantastice, este de înțeles de ce sunt atrasă și de zonele misterioase ale istoriei omenirii, de lucrurile stranii și greu de explicat ale timpurilor moderne.

Răsfoind paginile net-ului, am găsit un articol interesant, din care vă voi  prezenta, în traducere liberă, câteva idei.

Scrierile sumeriene afirmă că originea omului este una extraterestră. Ceea ce ei au lăsat ca moștenire aduce mai multe cu povestirile SF decât cu legendele mitologice cu care ne-am obișnuit.

În scrierile lor (apropo ei sunt cei care au inventat scrierea) susțin ideea existenței creaturilor inteligente de pe misterioasa planetă Nibiru care au creat oamenii de pe pământ prin combinarea ADN-ului lor cu cel al ADN-ului omului preistoric(dar pe el cine l-a creat?). Acest ADN este denumit esența vieții și este pomenit des în scrierile sumeriene. Sumerienii amintesc de misterioasa planetă Nibiru, care în călătoria ei prin Univers, a ajuns în sistemul nostru solar și s-a lovit de Pământ.În urma impactului s-a creat centura de asteroizi și… Luna.  Ca urmare a coliziunii, planeta misterioasă a rămas captivă în sistemul nostru solar. Motivul pentru care nu am reușit încă să o vedem printre stele (chiar autorul articolului specifică în paranteze, DACĂ EXISTĂ) se datorează faptului că are o imensă orbită eliptică, care face ca planeta Nibiru să se apropie de Pământ o dată la 3600 de ani. Conform textelor sumeriene Annunaki (locuitorii planetei Nibiru), au folosit planeta Marte ca o stație intermediară în călătoria lor în Univers.

Deci Annunaki, prezenți în scrierile sumeriene , sunt creatorii omului de pe planeta Pământ. 

(Text preluat (în traducere liberă) de pe http://beforeitsnews.com/story/2181/194/Were_the_Sumerians_Right_Are_We_Alien.html)

E doar o teorie. Interesante sunt însă părerile voastre despre acest subiect. Le aștept.

Sursa foto http://beforeitsnews.com/story/2181/194/Were_the_Sumerians_Right_Are_We_Alien.html

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

7 gânduri despre „Au sumerienii dreptate? Suntem extratereștrii?

 1. coryamor Mai 28, 2012 la 5:48 pm Reply

  am citit textul din imagine :)))))))) si cred ca sumerienii au dreptate
  serios vorbind, sunt si alte civilizatii care au reprezentat figuri care par extraterestrii. e tulburator…

  • violetabalan Mai 28, 2012 la 6:25 pm Reply

   Si eu inclin sa cred ca au dreptate. Nu stiu de ce…:), dar nu pot accepta teoria cu maimutele.

 2. matheiu sarah Mai 28, 2012 la 7:33 pm Reply

  si a zis Dumnezeu :sa facem om dupa chipul si dupa asemanareaNoastra,ca sa stapaneasca pestii marii ,pasarile cerului,animalele domestice,toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul.si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau ;dupa chipul lui Dumnezeu l a facut;a facut barbat si femeie.Atunci luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant ,a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s a facut omul fiinta vie.draga Violeta ,am citat cum a creat Dumnezeu OMUL ,pentru ca daca am accepta aceasta teorie cum ca avem origine extraterestra ,atunci cum se leaga cu FACEREA din Vechiul Testament?dupa data de cand Dumnezeu a creat lumea suntem in anul 5772.deci au trecut 5772 de ani de lla crearea noastra ca specii umane.nu am cunostinta despre data cand au fost scrise aceste tablite sumesiene.in orice caz e foarte interesanta dezbaterea pe care ai propus o.cred ca originea noastra pe aceasta planeta este un secret pe care noi niciodata nu l vom afla.de ce?ori nu vem nivelul necesar ca sa intelegem,ori daca s ar spune adevarul s ar rasturna foarte multe teorii ce ar bulversa omenirea la nivel planetar.

  • violetabalan Mai 28, 2012 la 7:47 pm Reply

   Foarte adevarat. Poate nu este inca timpul sa aflam.

 3. mihnea Aprilie 22, 2013 la 11:47 am Reply

  Nu este timpul.Dar noi deja stim o parte din el din moment ce discutam despre ce au scris sumerienii si ….altii,dar dupa ei.Adicalea,e mai credibila FACEREA care ,ca scriere , are aproximativ 2200 ani sau ce au scris sumerienii cu 4000 de ani inainte? Sa nu mai spunem ca acele carti din Biblie nici nu stim cu certitudine cine le-au scris, pe cand tablitele de lut ale sumerienilor sunt ……ORIGINALELE.

 4. marilena August 3, 2013 la 1:33 pm Reply

  Draga mea daca poti tradu cateva fragmente din poemele:”Enlil si Ninlil”, „Enki si Ninhursag” si Eumma Elis, nu-ti cer sa traduci din sumeriana, cred ca-n Romania doar Constantin Daniel si Ioan Acsan ar fi putut s-o faca, iti cer sa le traduci din engleza, caci ele au fost traduse din sumeriana[ vezi si akadiana, care se aseamana cu aramaica, limba-n care scriau persi si uneori chiar proroci poporului israel] in engleza de Samuel J. Kramer. Este o mare lipsa de traduceri in domeniul poemelor sumero-ackadiene, la noi, ti-ai face pomana cu cei care doresc sa citeasca aceste poeme, cele mai senzuale din istoria literaturi universale antice, dar ofera prin Eumma Elis si informatii despre posibile zboruri in antichitate.

 5. marilena August 3, 2013 la 1:34 pm Reply

  scuza-mi cele 2-3 greseli de ortografie pe care le-am facut mai sus in graba

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton