Urmează sfârșitul antibioticelor?

Întâmplător, acum câteva zile am găsit la chioșcul de ziare din incinta magazinului Kaufland o revistă Femeia., având ca primă copertă, pe un fundal negru, titlul 112 PLANTE SALVATOARE. În pachet se mai afla și o carte.
Mi-a atras atenția coperta neagră, mai rar folosită în mediile publicitare, mai ales că lipsește luciul caracteristic. Revista este un mini- dicționar  al plantelor de pe la noi, cu câteva date de prezentare, poze și rubrica DE AJUTOR ÎN…

Vreau însă să mă opresc asupra cărții – ANTIBIOTICE NATURALE – Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente,   de STEPHEN HARROD BUHNER. (Carte apărută la Editura Litera).

Autorul  provine dintr-o veche familie de medici cu o puternică influență politică și prezintă în această carte un adevăr cutremurător: medicina se află într-un impas. El prezice faptul că în curând medicina va rămâne fără arme în fața microbilor.  Se pare că în eterna luptă a oamenilor cu natura, din stupida dorință de a o supune și de a-și arăta supremația, s-a scăpat din vedere un lucru esențial. Microbii au și ei capacitatea de-a suferi mutații care să-i facă mai rezistenți și de cele mai multe ori chiar mai inteligenți decât oamenii.  Buhner afirmă că medicamentele sunt de fapt compuși a două substanțe chimice, iar bacteriilor cu înmulțire rapidă le este foarte ușor să păcălească, să depășească prin evoluție unul sau chiar doi compuși chimici.

Autorul se întreabă retoric Urmează sfârșitul antibioticelor?

Concludent mi se pare modul în care bacteriile transmit informațiile între ele.

”Bacteriile sunt organisme unicelulare ce conțin niște macromolecule speciale ale ADN-ului lor, numite plasmide. De fiecare dată când două bacterii se întâlnesc- și nu trebuie să fie bacterii de același tip- acestea se poziționează una de-a lungul celeilalte  și fac schimb de informații. Bacteriile posedă de fapt un fel de internet biologic, iar acest schimb de informații are loc foarte frecvent. Din nefericire pentru noi, unul dintre genurile de informații pe care le schimbă între ele se referă la rezistența la antibiotice… Această rezistență transmisă poate fi o imunitate naturală, o informație despre cum să dezamorseze sau să distrugă un anumit sau anumite antibiotice, sau o informație despre cum să împiedice antibioticul să aibă efect.” ( fragment din cartea ANTIBIOTICE NATURALE – Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente,   de STEPHEN HARROD BUHNER, Editura Litera).

Te cam îngrozește o asemenea perspectivă… mai ales că acum câțiva ani ne declaram învingători în lupta împotriva bacteriilor.

STEPHEN HARROD BUHNER crede că într-un viitor nu foarte îndepărtat, când și ultimul bastion al medicinei, vancomicina (antibiotic eficient împotriva majorității bacteriilor gram-pozitive, folosit ca o ultimă variantă, după ce tratamentele cu alte antibiotice nu au dat rezultate) va cădea, singura șansă de supraviețuire s-ar putea să fie plantele medicinale biblice de acum două mii de ani, printre care ceapa și usturoiul. Iar compoziția lor chimică, extrem de complexă, le recomandă cu tărie.

Cartea face o trecere în revistă a celor mai puternice plante  eficiente împotriva bacteriilor, oferind informații despre dozaj, preparare, utilizare și precauții. Nu uită nici uleiurile esențiale și sfaturile importante pentru creșterea imunității.

Vă recomand cartea. Natura se pare că deține leacul oricărei boli și arma cea mai de temut în lupta împotriva bacteriilor.

Anunțuri

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „Urmează sfârșitul antibioticelor?

  1. tratament candida Iunie 9, 2012 la 12:40 am Reply

    […] Solutia este sa avem grija de noi, de ceea ce mancam si ceea ce bem, sa citim etichetele si dintre toate produsele bombardate cu aditivi sa alegem raul mai mic, sa consumam produse din surse sigure (de la tara), sa crestem consumul de fructe, legume, seminte crude si uleiuri vegetale extravirgine! Societatea ne modeleaza dar trebuie sa ne abatem de la cotidian macar cateva ore la cateva zile….in functie de fiecare! Un subiect din aceeasi categorie aici: http://anfreutza.wordpress.com/2012/04/30/medicamentele-nu-sunt-bomboane/ In legatura cu asta mai poti citi: http://cferseta.wordpress.com/2012/06/05/medicamentele-nu-sunt-bomboane/ Un blog post grozav: https://violetabalan.wordpress.com/2012/05/23/urmeaza-sfarsitul-antibioticelor/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton