Scenariu pentru România

Am o propunere pentru viitorul României, dar nu știu cui să o adresez. Parlamentarilor, puterii sau opoziției în nici un caz. Nu mai am încredere în nici unul, așa că prefer să o prezint cititorului de rând, cel mai în măsură să decidă dacă propunerea mea este bună sau rea.

Scânteia care a declanșat protestele din aceste zile din țară este demisia doctorului Raed Arafat. Acest ”mic amănunt” m-a ajutat să trag o concluzie:  omul devine furios și este gata de proteste și acte de rebeliune în două situații. Când sănătatea lui și a celor apropiați este în pericol sau când îl răzbește foamea. Și nu este vorba de orice om, ci de acela care citește, care și-a tocit ani buni coatele pe băncile școlii. Oamenii mor de boli și foame și în țările sărace din Africa, dar acolo nu iese nimeni în stradă să se revolte, pentru că nivelul lor cultural este foarte scăzut. Cred că mulți nici nu știu de existența altor state, sau despre creșterea nivelului de trai. Cunosc însă semnificația lozincii ”Să trăiți bine!” care-i ajută doar să supraviețuiască.

În România deocamdată lucrurile stau altfel. Mulți oameni au acces la radio-tv-internet, cărți și reviste, sau aud poveștile celor care pleacă afară și au grad de comparație. Românul nu este prost.( Am scris deocamdată, pentru că o altă mare problemă este haosul din învățământ), Atunci când sănătatea îi este în pericol, sau foamea îl devastează, devine de nestăpânit.

Și acum vine propunerea: De ce România nu ar deveni în câțiva ani paradisul medical al omenirii? Spitalele noastre să fie extrem de performante, dotate cu aparate de ultimă generație, cu medici de înaltă calificare, care iubesc meseria și pacientul.

Scenariu: marea majoritate a banilor să fie investiți în spitale, în dotarea lor, în pregătirea medicilor, asistentelor și infiermierelor , în saloanele de spitalizare. Să plătim în continuare aceea faimoasă contribuție de sănătate( poate chiar mai mult), care să aducă însă românilor  (și numai lor) servicii medicale gratuite (dar de înaltă calitate), medicamente gratuite, spitalizare în saloane curate și decente. Să transformăm România într-o țară de turism medical, care cu siguranță ar aduce și venituri substanțiale sistemului sanitar. Personalul medical, de la cel mai mare până la cel mai mic, să aibă salarii mari, medicii foarte buni să poată ajunge chiar la salariul președintelui țării ( nu văd de ce ar trebui să fie bugetarul cu cea mai mare leafă). Să reorganizăm sanatoriile, stațiunile balneo (unele să le scoatem chiar din ruine, ca Băile Herculane, de exemplu), să folosim întregul potențial al naturii care ne oferă mijloace de relaxare dar și de vindecare.

Și nu în ultimul rând să găsim o metodă de a schimba mentalitatea românului de a da și a lua șpagă.

Cum ar arăta România? Monaco trăiește prin jocurile de noroc și cazinouri. De ce n-ar exista și o țară în care străinii să plătească bani grei pentru a-și salva sănătatea?

E un scenariu fantastic, nu? Mai ales dacă dau crezare conspiraționiștilor care spun că România este prea mică pentru un război atât de mare și niciodată nu o să-și decidă singură viitorul.

Sursa foto: http://i-newnews.com/selecting-a-hospital-a-good-for-families

 

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton