Citesc Clubul Bilderberg Stăpânii lumii, de Cristina Martin, Editura Litera

Am terminat cu Jocurile Foamei de Suzanne Collins si am început o carte despre conspirații și conspiratori. Dar este o carte plină de documente și referiri la cercetările și articolele scrise despre acest subiect. Ce este Clubul Bilderberg? O spune continuarea titlului: Stăpânii lumii. Este greu de crezut că în lumea de azi, când putem striga în gura mare tot ce ne trece prin minte, când trăim senzația libertății personale, suntem de fapt sclavi. Ființe mici și nesimnificative, amăgite de propria imagine, îmbătate cu vise strălucitoare și viu colorate. Dar, asemeni curcubeului, pot dispare și se pot nărui într-o clipă. 

Dacă este să fac o paralelă între cele două cărți, Jocurile Foamei și Clubul Bilderberg, aș afima că lumea descrisă de Suzanne Collins poate fi luată ca model de îngrădire a libertăților umane, de sclavie și dominație mondială. Iar în cartea ei, Cristina Martin susține că exact acesta este scopul Clubului.

Într-un articol mai vechi am dezbătut problema războiului, ca unică modalitate de-a ieși din criză. Autoarea Cristina Martin susține însă că războiul înseamnă și altceva.

”Pentru acel grup de oameni de știință ( semnatarii raportului Iron Mountain), un sistem viabil de pace ” ar continua să fie un voiaj în necunoscut, un risc inerent și inevitabil, indiferent de punctul până unde acești factori neexplorați ar rămâne controlabili. La gradul nostru actual de cunoaștere, sistemul de război trebuie să fie identificat cu stabilitatea, iar cel de pace cu speculația socială” ( fragment din cartea Clubul Bilderberg Stăpânii lumii, de Cristina Martin, Editura Litera)

Deci, trag eu umila concluzie, văzând tot ceea ce se întâmplă în lume că vremea stabilității sociale s-a dus demult, că de fapt ne-am amăgit că avem norocul de-a trăi în liniște și pace. Criza mondială, schimbările climatice, frământările din lumea arabă sunt  doar pretexte ca justificare pentru anumite măsuri. În spatele lor se ascund interese greu de imaginat, jocuri  abile și periculoase în care noi, oamenii obișnuiți, nu suntem nici măcar pioni.

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

2 gânduri despre „Citesc Clubul Bilderberg Stăpânii lumii, de Cristina Martin, Editura Litera

  1. cristiana Ianuarie 7, 2012 la 10:25 pm Reply
  2. violetabalan Ianuarie 9, 2012 la 7:21 pm Reply

    L-am citit. Merci pentru info.Dar nu m-am lamurit ce cauta la Bucuresti.Tot in ceata sunt… ca si autorul articolului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton