Trăind printre oameni

Omul este un complex de elemente chimice interconectate. Aceste conexiuni dau însă rezultate diferite pentru că nici un om nu este asemănător celuilalt. Sunt oameni născuți parcă pentru a fi pe placul celor din jur, care răspândesc lumină, culoare și veselie, cu care nu poți decât să fi prieten și pe care abia aștepți să-l  întâlnești. Poate nu realizezi pe moment, dar ei reprezintă oaza de care ai nevoie pentru a depăși negura zilei, pentru a te simți bine ca om, printre oameni.

Dar există și oameni, pentru care viața este calvarul lor. Și care nu se bucură decât în momentul în care transformă și zilele altora în calvar. De obicei acești oameni nu văd mai departe de nasul lor, și-au format o imagine eronată despre sine (ascunzând complexe pe care le maschează prin adevărate acte teatrale), sau  s-au născut cu misiunea fatidică de-a strica viața altora.

Am întâlnit persoane care îmi stârnesc repulsie în momentul în care le privesc. Și nu sunt oameni grotești sau cu anumite defecte. Pur și simplu corpul meu intră brusc în stare de alertă, iar dacă ar fi existat, cred că s-ar fi înconjurat de un scut invincibil. E greu de descris ce  simt în acele momente. Și este cu atât mai ciudat, cu cât pe parcurs se dovedește că primele reacții au fost întemeiate, iar aceea persoană este cu adevărat REA.

Aș vrea să-i întreb însă pe  oamenii care consideră restul semenilor doar niște gâze lipsite de importanță , dacă au avut curajul să se analizeze în profunzime, dacă au tăria de a-și recunoaște complexul din spatele bravadei. Toți oamenii plini de sine ascund o verigă slabă. Teama ca aceasta să nu fie descoperită și mai ales să nu fie folosită împotriva lor îi face mai încrezători decât ar trebui, mai tupeiști, obraznici și extrem de aroganți. Uneori până la paroxism.

Ar fi minunat să ne putem întâlni în fiecare zi cu oamenii senini și frumoși sufletește, pentru a compensa numărul în creștere a celor cu sufletul întunecat.  Frumos, dar uneori râmăne doar un vis!

Reclame

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton