Răbdare versus Nerăbdare

Stresul este cel mai mare dușman al oamenilor.

Se pare că, creșterea nivelului de cultură și civilizație a adus pe lângă multe lucruri bune și un element negativ, datorat poate conștientizării că dacă se vrea se poate și mai mult și mai bine. Nu este nimic rău în a-ți dori din ce în ce mai mult, dar acest lucru are și un preț. O ” valută” de schimb a naibii de costisitoare, pentru că consumă ani din viața celui măcinat permanent de nemulțumirea statului său. Dorința este de obicei însoțită de înverșunare, de ambiție, de canalizarea forțelor pentru a obține ceea ce dorești. Însă, ca o ”tinichea de coadă” toate aceste lucruri sunt însoțite și de stres. Cineva spunea odată, că până la un anumit punct, stresul are un efect benefic. De ce? Pentru că întreține ambiția, mintea creatoare, constituie punctul de plecare a ideilor novatoare și care schimbă viața unui om. Problema apare atunci când intervine nerbdarea, lipsa unei analize corecte a forțelor și posibilităților în acel moment.

Am cunoscut oameni care spuneau ”Acum vreau… acel lucru!”. Ori acest ”acum”, înseamnă nerăbdarea ce amplifică stresul. Nu poți cere ceva pentru care nu ești pregătit, ceva ce te aștepți să pice din cer fără să înțelegi că trebuie să depui și un anumit efort pentru a avea. În natură totul este sau tinde permanent spre echilibru. Nu poți avea dacă nu dai ceva la schimb (pentru echilibru). Poți avea senzația la un moment dat că primești ceva gratis, fără a da nimic. Fals. Moneda de schimb o vei plăti poate nu în acel moment, dar cu siguranță într-o zi până la sfărșitul vieții. E valabil și pentru lucrurile bune și pentru cele rele.

Din acest motiv, o modalitate de a pune ”stresul la punct”, de a-l ține sub control încât să nu devină stăpânul distructibil al organismului, este răbdarea. Dacă înveți să aștepți, să dorești, dar să înțelegi că nimic nu se obține ca în povești, doar bătând din palme, vei avea ceea ce dorești într-un timp mai îndelungat, dar vei dispune și de timpul fizic necesar pentru a te bucura de reușită.

Reclame

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton