Vreau o minune!

Înainte de a scrie acest articol mi-am aruncat puțin ochii la TV, ca să văd cum un antrenor de fotbal cere cu disperare O MINUNE. Și atunci mi-am zis că poate n-ar fi rău să ne gândim la cel puțin o minune pe care ne-am dori-o. Problema este că ne dorim atât de multe într-un timp atât de scurt. Iar timpul de care dispunem noi, oamenii pentru a ne îndeplini toate visele, este asemeni unei picături de apă într-un pahar: minuscul.  

Într-o lume poluată și plină de chimicale, în care până și natura se răzvrătește pentru că nu ne mai suportă, O MINUNE ar fi să fim sănătoși. Să reușim să menținem corpul și sufletul bombardat permanent de nocivitate, dincolo de barajul apărător. Într-o lume în care puterea înseamnă ban, O MINUNE ar fi să înțelegem bucuria oferită de lucrurile simple, banale pe care natura ni le oferă gratis. Într-o lume sufocată de circuite electronice și încorsetată de bombardamente în biți și bytes, O MINUNE ar fi să nu deschidem televizorul, calculatorul, radio-ul și să petrecem alături de cei dragi sau să citim o carte. Pe o planetă locuită de ființe din ce în ce mai ciudate, din ce în ce mai perfide, din ce în ce mai interesate doar de propriul EU, O MINUNE ar fi să te bucuri dezinteresat de succesul unui necunoscut, să întinzi o mână celui care are nevoie de ea exact la momentul potrivit, să oferi iubire fără a cere sau a aștepta să primești ceva la schimb.

Minunile fac parte din viața noastră, singura problemă fiind că nu apar atunci când le dorim noi, ci doar atunci când le merităm. Dar cine ne contorizează bilele albe și pe cele negre acumulate în decursul unei efemere existențe umane?  

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton