From where I am?

Iubitorii muzicii lui Enya vor recunoaște cu siguranță titlul. Piesa face parte din albumul -The Memory Of Trees.  Titlul piesei muzicale este mai mult… E o întrebare care frămăntă omenirea de foarte mult timp și care lasă loc de supoziții și interpretări. Unele poate au un sâmbure de adevăr. Altele constituie cu siguranță un prilej ca adepții teoriei conspiraționiste să mai găsească un mister, să mai scotocească prin hrube și cotloane în căutarea senzaționalului. Însă, după părerea mea, cea mai fantezistă teorie este cea care afirmă că ne tragem din maimuțe.

Și asta pentru că avem câteva lanțuri de ADN în comun? De ce nici o maimuță din timpurile moderne nu se transformă în om, de ce nu pot învăța  decât anumite gesturi și cuvinte(după exerciții repetitive îndelungate)? Pentru că unele gesturi umane pot fi regăsite și la maimuțe? Ah, nu în nici un caz nu putem asemăna maimuțele cu oamenii… Putem însă asemăna oamenii cu maimuțele, cu unele animale în general. Omul are o capacitate de adaptare fantastică. Și-i place enorm să copie și să imite…chiar și animalele. Altfel cum am putea explica faptul că străzile noastre încep să semene din ce în ce mai mult cu o junglă? O junglă în care legea este făcută de cei cu mușchi steroizidați ( cuvânt incorect, dar jugestiv!), de numărul de cai putere ai bolidului pe care îl conduci, de teancurile de bani pe care-i arunci în stânga și în dreapta în ideea că faci impresie. Teoria unei Romanii moderne începe să se estompeze din ce în ce mai mult în ceață. Romania  devine țara bunului plac, a grupărilor mafiote, a clanurilor cu interese dubioase. Iar statul, cel care ar trebui să asigure liniștea și ordine publică, doarme. Parcă s-a transformat peste noapte în… bolnavul incurabil sictirit de lumea înconjurătoare. Romania este o țară superbă și există încă mulți oameni care-i fac cinste și strigă cu mare curaj ”Sunt român!”. Dar să trăiești în propria țară cu frica de-a nu primi un pumn în cap (pentru că unui ”român” nu-i place fața ta), de-a nu ieși la plimbare noaptea pentru că riști să fi tâlhărit și bătut, să fi lăsat să aștepți pe culoarul spitalului ( cu dureri cumplite) pentru că nu există medic de specialitate de gardă, să privești conduita indiferentă a unor polițiști români față de infractori sau poziția neoarbă a justiției față de copii sus-pușilor… și multe, foarte multe lucruri anormale ce nu se întâmplă într-o țară normală, te face să te întrebi : Cum a ajuns așa această țară superbă și mai ales ce se va alege de ea? Pentru că se pare că ce se va alege de oamenii ei… nu mai contează.  

Anunțuri

Tag-uri:, ,

2 gânduri despre „From where I am?

  1. btibic August 19, 2011 la 5:30 am Reply

    Se pare ca nu numai in Romania sunt probleme. Iata ce se intampla in Anglia, tara care pana la ultimile evenimente era un exemplu de disciplina si ordine (in apropierea unui politist englez, aproape ca iti era frica sa te uiti la el ca nu cumva sa fii acuzat de sfidarea autoritatilor), ca sa nu mai vorbim de situatia delicata in care se afla America si implicit toata suflarea politica si economica la nivel planetar.
    Se pare ca omenirea a ajuns intr-un moment de cotitura, si urmeaza ca ceva sau cineva sa aleaga directia in care se va merge.

  2. VioletaBalan (@VioletaBalan) August 19, 2011 la 2:47 pm Reply

    Ai perfecta dreptate. E un haos general, la nivel Planetar! Ce va urma?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton