Despre talent și nu numai….

Asociem de cele mai multe ori talentul cu vocea deosebită, sau cu abilitatea și imaginația scriitoricească, cu vocația sau dăruirea actoricească. Aceste talente sunt la un nivel superior, iar oamenii care le posedă și le urmează calea devind adevărate valori ale existenței umane. Dar talentul mai poate însemna și abilitatea oratorică, gătitul cu plăcere și din pasiune, angrenarea în jocul misterios al cifrelor, îngrijirea florilor, sau dorința de a-i asculta pe oameni, de a-i sfătui, de a-i ajuta… Si exemplele pot continua pentru că sunt foarte multe talente, pe care le considerăm insignifiate.

Fiecare om dispune de un talent.Îi este specific lui și este cel care îl propulsează pe drumul realizării de sine. Problema este că marea majoritate a  oamenilor nu sunt conștienți de acest lucru, fie se complac societății care are propriile reguli și în care talentul este ignorat. Se pare că societatea umană, așa cum este ea structurată la nivel actual, nu acordă importanță talentelor mici și nici nu încurajează exploatarea lor. Pentru că omul modern are nevoie de bani el trebuie să slujească societatea. Dacă fiecare om ar avea posibilitatea de a fi conștient de talentul cu care l-a înzestrat natura (sau Divinitatea), dacă ar avea posibilitatea de a-și explora și folosi acest talent, de a se dedica lui (pentru că se pare aceasta îi este menirea), cu siguranță altfel ar evolua civilizația umană.

Dar pentru că el nu poate juca rolul predestinat (în mare parte datorită contrângerilor sociale) viața se scurge pe lângă el anost și cu foarte multe obstacole. M-am uitat într-o zi mai atent la oamenii pe lângă care trec pe stradă și am fost șocată să văd câți dintre ei s-au robotizat, câți au uitat să zâmbească și să fie fericiți. Copii și tinerii zâmbesc cel mai mult pentru că ei nu sunt supuși încă constrângerilor (sau chinga constrângerilor este încă largă pentru ei). Consider că succesul oamenilor în diferite domenii de activitate se datorează zicalei ”Omul potrivit la locul potrivit!”. Când îi asculți vorbind nu poți să nu sesizezi pasiunea, dăruirea și efervescența vieții lor în ceea ce fac. Iubesc și trăiesc pentru ceea ce fac! Și mai ales au înțeles că pentru a realiza ceva in viața  trebuie să nimerească pe ”felia” care le este predestinată.

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

2 gânduri despre „Despre talent și nu numai….

  1. bunduc August 17, 2011 la 8:53 am Reply

    Este adevarat-orice om are un talent! La unii , insa, din pacate, viata pare sa o ia razna intru totul. Se simt coplesiti, neincrezatori, tristi, fara o stea pe cerul lor. Ce ne facem cu ei? Pe toti ne intereseaza, mai mult sau mai putin constient, viata celor asemanatori noua pentru ca suntem cu adevarat interconectati…Singura modalitate de a le veni in ajutor ramane inca „un vers ,o spovedanie, o ruga”(A.Paunescu) , o carte, un zambet, un mesaj…Iata cum , folosind talentul nostru, ii putem ridica, le putem da aripi si de ce nu, ii putem propulsa pe scara dezvoltarii lor personale folosind,din fericire, talentul si indemanarea noastra…Pana la urma divinitatea lucreaza prin oamenii, si tot ce avem nu avem din limitele noastre ,ci avem din bunastarea inteligentei cosmice…

  2. violetabalan August 17, 2011 la 6:28 pm Reply

    Mesajul transmis este superb. O carte, un zambet, un mesaj… reprezinta cunoasterea valoarii talentului nostru si dorinta ce vine din suflet de a impartasi cu semenii pentru a alina o durere, o suferinta sau doar pentru a insenina o zi mohorata.
    Bun venit pe blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton