Cât valorează timpul?

E foarte greu de dat un răspuns corect la această întrebare (dacă există binențeles). Timpul se scurge într-un singur sens, ireversibil. Cu siguranță mulți dintre noi am dori câteodată să dăm timpul înapoi, să avem șansa de a face anumite lucruri altfel decât le-am făcut. Dar acest lucru nu se mai poate. Poate din acest motiv este bine să cântărim toate elementele atunci când luăm o decizie.

Ha! Teoretic sună al naibii de bine…dar în practică suntem un dezastru. Mai ales în perioada tinereții, cînd părinții devin obositori cu sfaturile lor ( ca să nu zic enervanți), când se generalizează impresia că tu ești singurul care știe ce este bine și ce nu, când visezi la cai verzi pe pereți albaștrii, rupt total de realitate și mai ales de posibilitățile de care dispui. În tinerețe crezi că timpul nu are valoare. E ceva ce ți se cuvine, de care poți să dispui cum te taie capul, pe care îl sfidezi după bunul plac. ”O… am tot timpul din lume”, îți spui cu deplină încredere, însă nu este deloc așa. Timpul uman este limitat în aceată lume infinită. Cred că într-un fel timpul este dușmanul evoluției ființei umane. Ciclicitatea asta zi-noapte, devine enervantă mai ales atunci când nu-ți ajung orele să faci ceea ce ți-ai propus. Abia atunci realizezi poate, că timpul are o valoare măsurabilă în cristalele de nisip ce se scurg prin gâtul sugrumat al clepsidrei, unde fiecare bobiță strălucitoare înseamnă o miime de secundă, sau o zecime…sau…, care nu se mai întoarce.

Mirajul stă de fapt în a accepta  timpul scurs și a-i recunoaște adevărata valoare. În a înțelege că nimic nu este întâmplător, că și eșecurile au rolul lor, iar succesul este doar o etapă care să-ți lumineze calea.

Timpul are o valoare incomensurabilă  indiferent de vârstă oamenilor, de sex, orientare politică, profesie sau apartenență religioasă. Scurgerea lui este însă percepută altfel. Și acest lucru se „vede„ cel mai bine în cazul bătrânilor care măsoară timpul în secunde de aur. Tatăl meu spunea : ” Mulțumesc Doamne că mi-ai dat posibilitatea și timpul necesar să fac și acest lucru!”.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton