Dacă folosești tehnica vizualizării pentru succes pregătește-te de eșec.

Am descoperit un articol interesant pe internet, pentru că pune sub semnul întrebării una din teoriile de bază ale motivaționiștilor din întreaga lume. Marea majoritate susțin că atunci cănd îți dorești succesul cu adevărat trebuie să înveți să te vizualizezi în această postură. Pornind de la principul legii atracției universale, ei susțin că atitudinea de învingător, vizualizarea în postura unui învingător va atrage inevitabil această situație și omul va deveni o persoană de succes, un învingător.

Articolul publicat pe http://blogs.forbes.com/daviddisalvo/2011/06/08/visualize-success-if-you-want-to-fail/ combate ideea.

Cercetatorii Heather Kappes şi Gabriele Oettingen,  în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală , ne sugerează  că vizualizarea pozitivă este ineficientă, chiar contraproductivă.  O practică care ar trebui să ne ajute face exact opusul.

Pe parcursul a patru experimente, Kappes şi Oettingen au demonstrat că invocarea vizualizărilor pozitive a succesului ne secătuiește de energia necesară ambiţiei de a realiza un scop. Când ne imaginăm că am ajuns acolo unde ne dorim, creierul nostru face jocul unui truc.  În loc să mobilizeze mai multă energie pentru a obţine acel ceva, se poate declanșa accidental o relaxare care imită modul în care ne-am simţi dacă am fi atins de fapt obiectivul.  Fiziologic, scade tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Deci vizualizarea este o metodă bună sau nu? Nu putem contesta faptul că vizualizarea are însă un efect benefic, că ne stimulează simțurile și imaginația și ne relaxează, pentru că nimic nu se compară cu confortul vieții la care visezi.

Cu ce îmi poate dăuna să mă vizualizez în Hawai ( privind superbul apus de soare din poza de mai sus)? 🙂

Sursa foto: http://free-wallpapers.110mb.com/poze%20natura/link/4.html

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Dacă folosești tehnica vizualizării pentru succes pregătește-te de eșec.

  1. btibic Iunie 24, 2011 la 5:59 pm Reply

    Nu cred ca vizualizarea succesului duce catre esec. Poate ca cei doi au vrut sa transmita partea din teroria succesului care afirma ca ceea ce conteaza este prezentul, iar vizualizarea succesului ne poate face sa traim prea mult in viitor, lucru care intr-adevar ne poate frana in drumul catre succes, dar in nici un caz nu ne poate conduce catre esec. Deasemeni, vizualizarea succesului poate fi o buna metoda de relaxare (vezi poza de la sfarsitul postului).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton