Povestea unei cărți (VI)

Am încercat să explic de ce acțiunea romanului A doua realitate, Volumul I (poate fi citit gratis aici http://www.daruieste.eu/cumpara/a-doua-realitate-vol-1-format-digital-1316507) se desfășoară în Colți, județul Buzău, unde personajul principal Diana, însoțită de soțul ei, Mihai, ajunge în încercarea disperată de a găsi piatra misterioasă și de a scăpa de amenințarea Grupului celor 7.

Mihai, soțul Dianei, este un bărbat împlinit profesional și familial, iubitor de drumeții, dar care este interesat și de elementele ezoterice ale vieții. Îi place să citească despre misterele din Romania (gen Misterele din Bucegi, sau despre Disparițiile misterioase de la Bozioru).  Iar Diana descoperă întâmplător această pasiune a lui, în momentul în care răsfoiește Jurnalul dosit între foldere-le laptopului. În Jurnal, Mihai vorbește despre Biblioteca Akasha.

Ce este această Bibliotecă Akasha?

  Primele informații legate de biblioteca misterioasă le găsim în wikipedia (http://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Enregistr%C4%83rile_akashice). Conform articolului, cuvântul akasha în sanscrită înseamnă „cer„, „spațiu” sau „Aether. ”Înregistrările akashe reprezintă un compendium de cunoștințe mistice codificat în planurile existențiale non-fizice. Aceste înregistrări sunt descrise a conține toată cunoașterea întregii experiențe umane cât și istoria cosmosului.”

Într-un număr mai vechi al revistei Cosmos ( nr.7/2008), autorul (Virgil Marcu) face o prezentare a acestei biblioteci misterioase.

” Este un spațiu sacru și divin unde se află absolut toate înregistrările legate de timp, spațiu, locuri, evenimente și entități.  Este un spațiu tridimensional în care există informații complete despre ce s-a întâmplat și se întâmplă în Univers. Biblioteca conține dosare pentru fiecare suflet, iar amprenta fiecărei vieți constituie o filă aparte din dosarele akashe. Toate informațiile (gând, vorbă sau faptă) sunt înregistrate la nivel energetic. ”

De existența acestei biblioteci a fost preocupat și Rudolf Steiner, căutările lui concretizându-se în cartea, Din Cronica Akasha.

Tot în Wikipedia ( http://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Enregistr%C4%83rile_akashice) găsim informații despre încercările de a accesa înregistrările akashe :

”Un exemplu al unei persoane ce mulți susțin că a putut citi cu succes Înregistrările Akashice, este misticul american Edgar Cayce. Cayce făcea citirile într-o stare de somn sau transă. Metoda lui Cayce a fost descrisă de Dr. Wesley H. Ketchum, ce pentru câțiva ani l-a folosit pe Cayce ca un adjunct al practicii lui medicale. „Subconștientul lui Cayce…este în directă comunicare cu toate celelalte minți subconștiente și este capabil a interpreta prin mintea sa obiectivă și a împărtășii impresii recepționate de la alte minții obiective, culegând în acest fel toată cunoașterea dobândită de celelalte minți subconștiente”. În cartea „Legea lui Unu: vol. 1”, o entitate identificată prin channeling drept Ra a confirmat în 1981, că Edgar Cayce intra de fapt în channel cu Înregistrările Akashice, și nu cu o entitate.

Orice om poate deveni un medium psihic pentru a accesa înregistrările și tehnici variate și discipline spirituale (Yoga, Pranayama, Meditație, Rugăciune) pot fi folosite pentru a atinge starea focalizată necesară accesării înregistrărilor.”

Iar Mihai a accesat aceste informații. Deși șocat de ceea ce li se întâmplă, de trădarea Dianei și pericolul care le amenință permanent viața, Mihai nu este un străin de lumea fantastică a lui Ral. Aflând despre biblioteca Akasha, despre existența unei forme energetice la nivel Universal și completând totul cu disparițiile misterioase din zona Bozioru, Mihai nu alege întâmplător micul sătuc Colți ca ascunzătoare.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton