Povestea unei cărți (V)

Există oameni care dețin secrete incredibile, pentru care viața are un ritm foarte alert, pentru care nu contează decât clipa prezentă, viitorul fiind o incertitudine la care nu-și permit să se gândească. Gândiți-vă la cei care cunosc secretele Pentagonului, sau secretele NASA, sau  au acces la informații din laboratoarele medicale sau cunosc ițele financiare ce dictează creșterea sau declinul economiei mondiale.

Secretul cere însă sacrificii. Orice secret presupune o rată de schimb – nu poți deține un secret dacă nu plătești un preț.

Cel mai mare și mai puternic secret, al tuturor timpurilor este cel al  TINEREȚII VEȘNICE (sau aproape veșnice).

Ziarele și revistele abundă de articole cu și despre rețete de întinerire sau cum să-ți păstrezi tinerețea. Dar corpul uman este întotdeauna cu un pas înaintea tehnologiei și inevitabilul se produce. Observi mai întâi un rid colo, un rid dincolo, o pată pe mână, te supără un genunchi obosit care zvâcnește când porți tocurile ce altădată îți făceau plăcere, te sâcâie o oboseală permanentă care nu cedează nici după un somn bun, rămâi cu gura căscată pentru că ai început o propoziție dar cineva îți joacă o farsă și-ți ascunde cuvintele… Toate acestea și multe altele apar pentru că îmbătrânești.

Și atunci începi să te întrebi: care este oare secretul unei tinereți veșnice?  Dacă ai avea acces la secret ce ești dispus să sacrifici pentru a-l putea folosi? Ți-ai părăsi familia, țara chiar planeta dacă aceasta este condiția? Ai fi dispus să sacrifici sănătatea și fericirea unor oameni dragi (soț/soție, copil…) pentru a ajunge în locul în care să dobândești tinerețea veșnică?

Cuvântul meditație este vechi  și se pare că își are originea la începuturile lumii. Astăzi însă meditația (sub diferitele ei forme) a devenit foarte populară printre vedetele lumii occidentale și nu numai. Oamenii care practică, în mod regulat, meditaţia, susţin că exerciţiile îi ajută să se relaxeze și primesc un impuls de energie și vitalitate care-i ajută să privească lumea mai calm.

Experimentele au confirmat că în timpul meditației se reduce intensitatea proceselor metabolice, cantitatea oxigenului consumat şi prin urmare scade dioxidul de carbon produs și nivelul de acid lactic în sânge. Această stare se mai numește și  starea hipometabolică unică. Meditația  reglează  și sistemul cardiovascular. Un rol deosebit îl au practicile de concentrare asupra respiraţiei. Scăderea ritmului cardiac duce la o scădere a tensiunii arteriale, lucru, foarte util în cazul hipertensiuni. De asemenea, studiile au arătat că meditaţia regulată poate regla fluxul sanguin în anumite părţi ale corpului. De exemplu, concentrându-se asupra gleznelor, puteţi ridica temperatura în glezne. Având aceste cunoștiințe călugării budişti pot medita în linişte goi în troienele de zăpadă, fără teamă de hipotermie.

Interesant este și efectul meditaţiei asupra creierului. S-au înregistrat modificări în electroencefalogramelor celor care meditează după fiecare sedință. Primele experimente au demonstrat modificări în ritmurile alfa şi theta. Este de menţionat faptul că aceste procese sunt ireversibile, adică, la sfârşitul ședinței ritmurile de activitate nu dispar complet. Cu cât omul practică mai mult meditaţia, cu atât mai repede şi mai intens se activează aceste procese. Este interesant faptul că în timpul meditaţiei semnalul alfa nu se blochează şi este văzut de fiecare dată ca unul nou.

Invățații spirituali ai lumi susțin că meditația este poarta spre tinerețea veșnică. Atunci este oare de condamnat alegerea Dianei (A doua realitate, volumul I), care preferă o lume ce-i oferă secretul tinereții?

Sursa info  despre meditație http://www.ecology.md/md/section.php?section=health&id=5430

Reclame

Tag-uri:, , ,

Un gând despre „Povestea unei cărți (V)

  1. btibic iunie 8, 2011 la 12:58 pm Reply

    Daca secretul tineretii este singurul motiv pentru care Diana isi paraseste sotul si copilul, atunci este de condamnat, deoarece Diana da dovada de slabiciune, lasandu-se ghidata de partea egocentrista. Eu am citit si volumul II si nu cred ca Diana renunta la familia sa doar pentru elixirul tineretii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton