Povestea unei cărți (IV)

O legendă veche, din timpurile existenței unei  lumi unice pe planeta Pământ, se constituie într-o profeție cu privire la un altfel de apocalipsă. Cândva, va veni vremea ca cele două lumi ( a noastră și cea invizibilă) care există pe această planetă să se reunească. Legenda mai spune că procesul de unificare va fi declanșat de iubirea dintre o fată a lumii noastre și un băiat al lumii invizibile (sau parțial invizibile, dacă ne gândim că din când în când suntem vizitați de OZN-uri! :)). Dar pentru ca procesul să fie complet este nevoie de susținerea unui ”cristal” special, a cărui compoziție deschide porțile energetice ale Universului: CHIHLIMBARUL.

Dicționarele definesc chihlimbarul ca fiind o rășină amorfă fosilizată, de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă de origine organică. Ea se găsește în diferite regiuni ale globului, dar în Muzeul Chihlimbarului din localitatea Colți județul Buzău se află cea mai mare bucată de Rumanit( denumirea chihlimbarului), cu o greutate de 1,857 kg.  Această zonă se  laudă și cu o diversitate coloristică (negru-verde, negru-galben, maro), ”pietrele” având o vechime estimată la 50-60 milioane de ani.

Ghidul muzeal ne-a explicat că și în zilele noastre localnicii mai găsesc din când în când câte o piatră de chihlimbar, dar de dimensiuni mici.

De ce Diana trebuie să plece în lumea lui Ral cu piatra de chihlimbar( A doua realitate, Volumul I)?

 Pentru că există legende care amintesc despre misterioasa Coroana de chihlimbar a Pământului, care trece prin mai multe țări iar  într-un anumit punct rețeaua de chihlimbar se împarte în două, una luând-o spre nord iar una spre sud.  Bucata misterioasă de chihlimbar auriu conține fragmente energetice încorsetate în rășina timpului, care pot deschide porți miraculoase.

Sursa foto și info chihlimbar: http://amber-adore.com/aadore/despre_chihlimbar/

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Povestea unei cărți (IV)

  1. btibic Iunie 8, 2011 la 12:49 pm Reply

    Acea zona Colti din Buzau, este cu adevarat ciudata si misterioasa(acolo au disparut cu ani in urma in conditii misterioase doi frati din Braila).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton