Trei principii care guvernează existența oamenilor de succes

”Răsfoind” net-ul am dat peste un articol care prezintă cele trei principii care stau la baza reușitei oamenilor de succes. Obsesia înțelegerii criteriilor prin care unii oameni reușesc să depășească condiția majorității a dus la cercetări și analize precum și la discuții îndelungate cu unii dintre ei, în dorința de-a le descoperi secretul. Unul dintre aceste studii a concluzionat existența în viața tuturor oamenilor de succes a  următoarelor principii:

1. Principul numarul I – Acești oameni știu că pot avea orice își doresc.

Ei nu pierd niciodată timpul gândindu-se la ceea ce lipsește din viața lor, pentru că au o încredere oarbă în abilitatea lor de a obține ceea ce își doresc. Pentru ei nu există ” Cred că pot să…” ci doar ”Știu că pot să…”. Este o diferență colosală între a crede și a ști cu certitudine. Ca dovadă stă faptul că atunci când știi adevărul, nu mai există îndoieli. Devii 100% încrezător. Ideea de bază pornește de la faptul că întotdeauna ești singura persoană care știe ce este corect pentru tine și doar tu ești capabil să te folosești de orice șansă ivită.

2. Principul numărul II – Motto-ul lor în viață ”Acționează!”

Oamenii de succes nu ezită să-și pună în practică ideile, să acționeze pentru a nu rata un moment favorabil. Dacă stai și nu faci nimic, așteptând  să … pice ceva de undeva… pierzi timpul. Îți irosești timpul care se scurge vertiginos și are proasta calitate de-a nu se mai întoarce. Ei se folosec de intuiție acordându-i o importanță deosebită și refuză să ezite în luarea deciziilor.

3. Principul numărul III – Cunosc și aplică atitudinea de recunoștiință

Analizându-ne viața de zi cu zi, nu există om care să nu aibă un motiv de recunoștiință. Recunoștiința nu are nevoie de explicații. Autorii articolului ne recomandă să privim atent în jur și să  facem o listă cu… elementele recunoștiinței noastre. Recunoștiința are puterea unui magnet, pentru că ea atrage tot ceea ce ne face să ne simțim bine. Pentru că noi suntem recunoscători lucrurilor care ne fac bine.  

O listă de recunoșțiință poate arăta așa:

1. Pentru că exist.

2. Părinților mei cărora le datorez existența.

3. Orașului care m-a adoptat de la vârsta de 3 ani (m-am întrebat odată cum ar fi arătat viața mea dacă rămâneam în micuțul oras de pe malul Dunării din județul Constanța).

4. Familie mele (soțul și copilul) alături de care navighez zilnic pe apele liniștite sau agitate (câteodată) ale vieții.

 Lista continuă și se recomandă să fim recunoscători și lucrurilor mărunte (azi am mâncat, azi am băut o cafea bună, etc) 

Acest lucru îmi amintește de faptul că americanii din statele de nord(Statele Unite ale Americii și Canada) au chiar o zi a Recunoștiinței și că unii dintre ei au obiceiul ca înainte de masă să mulțumească( tot o formă de recunștiință) pentru bucatele pe care le au la masă, pentru ziua liniștită sau pentru că s-au reunit cu toții în jurul mesei. 

Anunțuri

Tag-uri:,

Un gând despre „Trei principii care guvernează existența oamenilor de succes

  1. btibic Iunie 8, 2011 la 12:31 pm Reply

    Trei principii foarte sanatoase care dau rezultate cu adevarat!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton