Am spus PAS orașului

Timp de două zile am părăsit orașul simțind nevoia de liniște și relaxare în mijlocul naturii. Binențeles că cel mai la îndemână loc este locuința mea( de vară) de la țară. Așa că sâmbătă dimineața, nu chiar la prima oră, mi-am făcut bagajele, mi-am luat – La Revedere – de la băiat (care De!, s-a făcut mare și nu mai are același program cu noi), m-am urcat în mașină și am plecat. Îmi place la nebunie acolo pentru că este foarte mult verde, pentru că în afară de păsări nu aud altceva.

Am avut o mică tentativă de a certa iarba care sufocă deja micile plăntuțe de castraveți, dar am renunțat pentru că orice aș face ea își vede liniștită de treabă. Se întinde și crește sfidătoare. Scopul pentru care am părăsit orașul a fost nevoia de odihnă, de evadare din area zgomotelor, dar și ideea unui nou roman, tot fantastic, născută și rumegată săptămâna trecută.

De scris, am scris câteva pagini ( poate nu chiar atât de multe cât aș fi dorit, dar am spus că e păcat să mă închid în casă în fața leptopului, când afară totul este curat și proaspăt cu miros de salcâm). Dar ieri noapte am avut parte de o revelație. La ora două noaptea am decis, eu și soțul meu să ieșim să privim cerul. Totul era cuprins de un întuneric apăsător și a durat ceva până ni s-au obișnuit ochii. În secunda imediat următoare însă am înlemnit și eu și el. N-am mai văzut niciodată atât de multe stele, de marimi diferite, culori diferite și strălucire fascinantă. Nu cred că aș fi putu găsi un loc pe cer în care să nu fie o steluță. Am avut senzația că avem deasupra noastră o mantie magică a Universului vrăjitor.

Am petrecut minute bune, uitându-ne fascinați la spectacolul stelar, căutând Carul Mare sau pe cel Mic. Și ne-am dat seama că la oraș nu vom vedea niciodată frumusețea stelară în plenitudinea ei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

2 gânduri despre „Am spus PAS orașului

  1. ҉ellena mai 29, 2011 la 5:11 pm Reply

    foarte faine pozele!

    • violetabalan mai 29, 2011 la 6:38 pm Reply

      Mulțumesc iar pentru mine și familia mea, reprezintă un mic colț de rai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton