Oameni și pasiuni

Cunosc oameni care iubesc fotografia. Care folosesc orice prilej pentru a-l imortaliza, care adoră natura și renașterea ei, care au dus pasiunea fotografiilor până aproape de artă.
Cunosc oameni care iubesc animalele. Care împart orice bucățică cu un animăluț, care plâng când citesc articolele înduioșătoare din ziare despre animale maltratate.
Cunosc oameni care iubesc un petic de pământ și pentru care ziua este prea scurtă pentru a îngriji toate plantele.
Cunosc oameni care iubesc cărțile, fie adoră să citească, fie au curajul să-și expună propriile ideii în paginile colii albe de hârtie. Și nu întotdeauna pot fi lucruri care să ne încântă (sau limbajul să fie cel la care ne așteptăm).

Cunosc oameni care iubesc pictura și-și expun tablourile ori de câte ori au ocazia în expoziții private sau organizate de oficialități. Cunosc însă și oameni care au uitat talentul lor undeva într-un colț întunecat al unei cămări, iar pasiunea s-a pierdut în negura stresului cotidian. Păcat!

Cunosc oameni care iubesc împletiturile. Iar lucrurile care le ies dintr-un fir de ața și o andrea de metal(sau lemn) depășesc modelele imaginate de faimoșii designeri dă București.

Cunosc oameni pasionați de lumea spirituală, de misterul vieții de dincolo și a pasajelor neelucidate din Biblie.

Cunosc oameni care divinizează limba română și pentru care a vorbi și a scrie corect românește este o obligație dar nu o povară.

Cunosc oameni care iubesc istoria. Care freamătă la orice amintire din trecut, care sunt fascinați de lumea ascunsă în spatele fotografiilor îngălbenite de vreme. Unul dintre aceștia a avut curajul să realizeze un blog, prin care promovează un oraș mic, poate lipsit de importanță pentru mulți locuitori al marilor orașe ale țării, dar care vrea să demonstreze că acest oraș de pe 7 coline, poarta de intrare în Delta Dunării, da Tulcea, merită o atenție deosebită pentru că are un trecut istoric bogat și un prezent nu lipsit de semnificații.

Iar când pasiunea pentru istorie se îmbină cu pasiunea pentru scris și cea pentru ficțiune, cu siguranță veți fi fascinați de Misterele Dunarii: http://mistereledunarii.wordpress.com/

Reclame

3 gânduri despre „Oameni și pasiuni

  1. Carmen Catana mai 19, 2011 la 4:55 pm Reply

    Sunt oameni de la care avem ce invata si cu care rezonam….Oameni pentru oameni…

  2. violetabalan mai 19, 2011 la 5:00 pm Reply

    Buna seara si bine ati revenit. Am o rugaminte…Spuneti-mi va rog, unde pot posta comentarii pe blogul dumneavoastra? Nu cunosc prea bine limba franceza, dar totusi inteleg unele articole de pe blog, numai ca nu am gasit…butonul pentru comentarii:).

  3. Carmen Catana mai 19, 2011 la 7:00 pm Reply

    Buna seara…Mi-ar face o deosebita placere sa primesc comentarii de la dvs.Exista in subsolul fiecarui articol „Commentaire”.Dati click acolo,si puteti posta si in limba romana…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton