De ce ne este frica?

Frica este un sentiment puternic si cred ca este specific tuturor vietuitoarelor. In anumite articole de stiinta se vorbeste despre plante care „simt” frica de foc, de substante nocive, de zgomote puternice. Animalele au acest simt al pericolului. Frica poate fi si buna si rea. E buna pentru ca poate constitui o bariera in calea celor mai nebune idei si este asociata sentimentului de autoconservare. Dar este rea cand devine terorizanta, cand incepe sa stapaneasca fiecare celula si sa domine mintea subjugand-o. Iar cand este intretinuta, devine si mai feroce. Mi-e frica de cutremure. De ce? Pentru ca am prins cateva destul de mari, la etaje superioare si senzatia balansului unei cladiri inalte nu este placut deloc. Iar in ultimul timp, pornind de la catastrofalul cutremur din Japonia, mass-media nu face altceva decat sa-mi alimenteze aceasta frica. E la moda sa publici stiri despre prezicatori, cititori in stele si alte categorii…(nu stiu cum sa le spun).

Cum pot eu sa-mi controlez frica daca dau peste articole de genul…pe 11 mai va fi un tzunami…http://stirileprotv.ro/stiri/international/prezicator-pe-11-mai-un-tsunami-va-distruge-taiwanul-un-om-s-a-sinucis.html

Nu citesc articolul pentru ca in afara de alimentarea fricii ma captusesc si cu o portie de nervi, pentru ca facem stiri din orice. Dar titlul l-am citit si e suficient ca sa se aprinda o scanteie.

Trec mai departe si gasesc alt articol despre cutremure:http://www.yoda.ro/siteuri/cum-sa-afli-daca-a-fost-cutremur.html

E bine sa fi informat, dar cred ca iti trebuie un dram de sadism sa pierzi timpul pe net ca sa cauti locurile unde au fost cutremure.

Ceea ce s-a intamplat in Japonia este terifiant. Si ma mira faptul ca aceasta tara, care dispune de un inalt nivel tehnologic si de resurse financiare considerabile, nu a descoperit inca secretul prevederii cutremurelor. La fel pot spune si despre americani, care cheltuiesc bani pe orice, numai in acest domeniu se multumesc sa constate.

Daca ma intorc pe batranul continent, nu contest importanta descoperirilor fizice facute cu ajutorul experimentelor din acceleratorul de particule din Elvetia, dar pana la Univers, locuim inca pe o planeta numita Pamant si care este un mister.

Daca dau crezare teoriilor conspirationiste, as spune ca este o conspiratie la nivel mondial pentru a nu descoperi mecanismul prin care se prevede un cutremur. Cauza: suntem prea multi pentru o planeta atat de mica! 

Uf, frica mea de cutremur ramane. Voua de ce va este frica?

Sursa foto :http://blog.sergiutauciuc.ro/ro/o-lume-mai-buna/2007-02-07/incalzirea-globala-prostia-omeneasca/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton