Mizeria de dupa…

Este inadmisibil modul in care se comporta unii romani. Nu stiu cati ani de civilizatie si de educare ne-ar mai trebui ca sa intelegem ca trebuie sa ne comportam intr-un anume fel. Exista  vorba ca locul sfiinteste omul iar curatenia il defineste. Padurile din apropierea Somovei au fost azi intesate de tulceni veniti la iarba verde cu catel si purcel. Dimineata, se zarea verdele crud al ierbii, soarele inca nu fusese acoperit de nori, iar copacii cu frunzele lor abia mustind se unduiau usor in adierea unui vant destul de calm, iar padurea era curata. Spre seara insa, la intoarcerea de la locuinta mea de vara, o parte din masinile ce impanzisera padurea au disparut, iar in locul petrecaretilor se „unduiau” sacose si PET-uri multicolore.

Lipsa de educatie, de civilizatie, de minima responsabilitate civica ne creaza o imagine negativa. Nu inteleg de ce nu se pot aduna resturile menajere, sacosele si sticlele goale intr-o banala punga care sa fie asezata intr-un colt de porbagaj si sa fie aruncata la primul tomberon de gunoi intalnit pe drumul de intoarcere? Ce-i atat de greu? De ce avem impresia ca trebuie sa stranga mereu cineva dupa noi? Cu ce este vinovata padurea de lipsa noastra de educatie?

Sau se merge pe ideea ca odata plecati, dupa noi potopul… E revoltator pentru ca nu se intelege acest minim elementar de civilizatie. Ca asa cum iti apartine masina, casa, la fel iti apartine si gunoiul si trebuie sa il strangi. Mizeria este cea care te defineste.

Daca nu suntem in stare sa ne educam singuri, sa ne impunem o conduita civilizata, atunci poate trebuie infiintata politia padurilor care sa acorde niste amenzi usturatoare sau chiar sa ne oblige sa muncim o perioada la salubrizare ca sa invatam sa respectam mediul inconjurator. In acest moment nu sunt mandra ca sunt romanca!

Reclame

Tag-uri:, , , ,

2 gânduri despre „Mizeria de dupa…

  1. Nelia Banaru mai 6, 2011 la 3:34 pm Reply

    am lasat comentariul la alt articol.
    te rog sa-l stergi de aici 🙂

  2. violetabalan mai 6, 2011 la 3:39 pm Reply

    S-a rezolvat 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton