Femeile au nevoie de sprijinul unui barbat?

Se spunea odata ca societatea romana ofera sanse egale in activitatea profesionala femeilor si barbatilor. Suna a slogan comunist, nu? Societatea actuala lasa insa impresia ca acest slogan nu mai este demult de actualitate. Cineva facea  o trecere in revista a femeilor care au succes in cariera si a ajuns la o concluzie cutremuratoare (nu stiu daca este si adevarata!): o femeie are succes in cariera doar in doua conditii; daca se culca cu sefii sau daca are spatele asigurat printr-un sot potent financiar.

Analiza respectivului viza numai societatea romaneasca, pentru ca in alte tari s-ar parea ca inca conteaza capacitatea intelectuala, puterea de munca, inventivitatea. Daca ma uit in lumea politicii noastre absurde si lipsita de orice logica inclin sa-i dau dreptate. In spatele politicienilor nostrii (femei) nu sta inclinatia spre acest domeniu, nu sta dragostea de tara, poate doar un morman de ambitii si un ego foarte puternic.

Intr-o lume a barbatilor, sa fie oare o povara inteligenta femeilor? As fi interesant de facut o statistica cu numarul femeilor care simt ca pot ajunge in varful piramidei carierei, dar care se impiedica mereu de varful unui pantof bine lustruit, barbatesc. Ar fi la fel de interesant de cunoscut numarul doamnelor si domnisoarelor care se multumesc cu slujba pe care o au,  pentru care cariera nu conteaza.

Sa fie o recunoastere tacita a puterii femeii prin zicala: „Intotdeauna in spatele unui barbat puternic, se afla o femeie si mai puternica”? Dar zicala atribuie corect rolul femeii, sa fie in spate, nevazuta si neauzita, nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton