Cum reactionam in fata infidelitatii?

E simplu sa urmaresti un film despre cupluri si infidelitati la televizor, chiar daca mai tremuri sau oftezi alaturi de personajele principale. Dar ce ne facem daca filmul in care jucam este propria noastra viata? Cum reactionam in fata infidelitatii?
Ne poate spune cineva cum sa inabusim furia, senzatia de neputinta, deznadejdea si durerea care ne cuprinde?

Astazi, impreuna cu Gazeta Sporturilor a aparut si cartea Dr. Gerard Leleu, Cum sa fim fericiti in cuplu. Intre fidelitate si infidelitate, Editura Trei.  Am rasfoit-o si m-am gandit la intrebarile de mai sus. Si m-am mai gandit la faptul ca pare usor sa dai sfaturi, sa compatimesti, sa incerci sa desfaci in n…parti firul fidelitati si al infidelitatii. Dar cred ca fiecare situatie are ceva deosebit, fiecare caz este poate in felul lui unicat. Da, putem vorbi despre niste reguli generale, dar fiecare cuplu are propriile sale axiome. Poate fi infidelitatea ereditara? Sau este vorba doar de un comportament vazut si invatat?

Cred ca prin prisma faptului ca omul este una dintre cele mai complexe fiinte de pe aceasta planeta si comportamentul lui este aidoma. Motivele infidelitatii pot fi multiple. Unele banale, altele de-o gravitate cutremuratoare.

Si o alta intrebare: care este linia de la care putem vorbi de infidelitate?  Sa privesti si sa admiri, fara a merge mai departe, este tot infidelitate? Un barbat, la brat cu sotia, spunea privind o femeie frumoasa ” Ce este frumos si lui Dumnezeu ii place. Eu de ce sa nu ma uit?” Cum ramane atunci cu faptul ca iti este interzis sa pacatuiesti si cu gandul? Care este distanta intre gand si fapta? E mai mica in cazul celui care nu-si poate stapani gandurile? Sau, ca sa citez un alt proverb romanesc „Cainele care latra, nu musca?”

O sa va spun concluziile pe care le-am tras vis-a-vis de acest subiect dupa ce citesc cartea, dar pana atunci poate imi spuneti parerile voastre.

Sursa foto: http://www.freefoto.com/preview/01-07-1/Pair-of-Dogs

Anunțuri

Tag-uri:, , ,

Un gând despre „Cum reactionam in fata infidelitatii?

 1. btibic Aprilie 30, 2011 la 10:31 pm Reply

  Cred ca infidelitatea poate fi asemuita cu un cameleon, deoarece ea poate avea diferite „culori” in functie de educatia, modul de viata si gradul de perceptie al fiecarui individ.
  Unii pot considera infidelitate atunci cand partenerul (partenera) apreciaza sau lauda o cu totul alta persoana decat partenera (partenerul). Altii considera un act de infidelitate doar simplul act de privire catre sexul opus, atunci cand acesta (aceasta) depaseste „standardul mediu” de frumusete. Si exemplele pot continua pana la momentul propriuzis al infidelitatii in cazul in care consideram infidelitate momentul cand unul din cei doi il inseala pe celalalt.
  Sigur ca se poate merge si mai departe cu definitia infidelitatii, insa eu cred ca definirea acesteia ar trebui sa fie facuta chiar de la inceputul unei relatii.
  Cu alte cuvinte, cei doi trebuie sa hotarasca de comun acord chiar de la inceputul relatiei care este momentul in care se poate invoca infidelitatea. Astfel, se pot scuti momentele neplacute si cateodata jenante in care fiecare aduce reprosuri de infidelitate catre partener, de cele mai multe ori generate de o imaginatie bogata de idei transpuse in accese necontrolate de gelozie.
  Si inca se mai pot spune multe despre acest subiect, dar nu as vrea sa fiu atat de fidel cu acesta, incat sa-l epuizez doar eu, fara a-l lasa si in „condeiul” altora.
  Asa ca poftiti va rog si comentati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton