Care este imaginea cu care ne percepem?

Azi ma intorc la cartea lui Paul McKenna, pentru ca am reinceput s-o citesc cu dorinta de a aplica cate o lectie in fiecare zi. Si am ajuns la lectia despre imagine iar autorul vede lucrurile astfel: in imaginatia noastra ne percepem intr-un anumit mod. Aceasta imagine este foarte puternica pentru ca, spun specialistii, ne dicteaza intreg comportamentul. Tot ei spun ca foarte multi dintre noi nu sunt constienti de existenta ei, dar intotdeauna urmeaza liniile pe care aceasta imagine le-a imprimat in creier.  Si culmea este ca nu intotdeauna imaginea cu care ne percepem este si cea adevarata.  Exista persoane care sunt complexate de uratenie, desi nu se situeaza la polul extrem al urateniei sau persoane care sunt obsedate de greutate, avand fixata in minte ideea ca sunt prea grase, fara sa tina cont si de alte elemente care definesc greutatea precum varsta, conformatia corpului, inaltimea, etc. Acestea sunt doar doua exemple de persoane care au o imagine proprie deformata.

Autorul considera faptul ca imaginea deformata limiteaza dezvoltarea personala, fiind o bariera in evolutia proprie. Aceasta imagine este si cauza gandurilor negative si a esecurilor din viata. Pentru ca intotdeauna va exista bariera limita peste care nu se trece. Tot specialistii psihologi( citati de Paul McKenna in cartea  O viata noua in 7 zile, Editura Litera) spun ca imaginea  falsa pe care ne-am creat-o, va deforma si imaginea pe care o expunem celor din jur. Si ca un bulgare de zapada care in cadere antreneaza si mai multa zapada, la fel si imaginea negativa despre propria persoana atrage alte imagini negative cu care te percep cei din jur.  Se pare ca pierdem foarte mult timp, unul destul de pretios, incercand sa ascundem lumii imaginea negativa pe care o avem despre noi insine. Iar de aici pana la aparitia complexelor, care pot fi trecatoare sau ne pot marca pe viata, nu este decat un pas.

Mai multe detalii in cartea lui Paul McKenna- O viata noua in 7 zile, Editura Litera.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton