ADN-ul uman are o hiba!

Omul este cea mai egoista si perfida fiinta de pe aceasta planeta. Cuvintele nu-mi apartin, dar ele m-au dus cu gandul la faptul ca existenta unui element influentabil al vietii umane a stagnat progresul. Despre ce este vorba? Despre bani. Obligat sa munceasca in fiecare zi, chiar si daca munca sa nu este rasplatita la adevarata valoare, omul nu are timp pentru progresul personal. Si de cele mai multe ori face ce nu-i place (sau au grija altii sa-i faca slujba de nesuportat). M-am intrebat ce fel ar fi aratat lumea noastra daca fiecare ar fi facut numai ce-i place, fara ca existenta lui sa depinda de bani.Sunt multi oameni care trebuie sa-si inchida intr-un lacas ascuns al sufletului dorintele, pentru ca in lumea noastra mult prea reala si nemiloasa totul se asociaza banului. Cati copii nevoiasi isi doresc sa ajunga medici sau profesori, dar nu pot pentru ca parintii nu au bani si atunci intemniteaza visele si pornesc pe un alt drum? Si nu toate drumurile sunt netede, unele sunt pline de colb, altele sunt presarate cu capcane, iar altele pur si simplu nu duc nicaieri.
Un mic exercitiu de imaginatie ar putea sa ne ajute sa vedem si altfel lumea. Copii sa aiba sansa lui Iusin, sa nu fie nevoiti sa-si vanda bicicleta pentru a arata lumii ca au un talent, sa nu existe teama de-a canta si a incanta ascultatorii, generata de nerespectarea standardelor 90-60-90, sa nu fie nevoiti sa culeaga bureti din padure si apoi sa mearga la piata cu ei pentru o paine sau ceva de incaltat.

Hiba ADN-ului uman provine din faptul ca omului ii place sa conduca. Ii place sa aiba scalvi (nu la nivelul sclavilor din antichitate, dar tot sclavi sunt daca nu au voie sa-si exprime punctul de vedere, din n-motive),ii place sa comande si se simte bine cand isi arata suprematia. Ori daca acest lucru este insotit si de un portofel doldora de bani, sentimentul superioritatii este si mai mare.  Exista o teorie care spune ca banii au fost inventati tocmai pentru a ierarhiza si mai bine categoriile sociale. Omul este o fiinta, care trebuie dominata, incatusata cand ia prea mult avant si tinuta permanent sub papucul terorii. Teama de a nu avea bani care genereaza si teama de a nu avea ce  manca, ce imbraca. Intotdeauna vor avea intaietate nevoile promordiale ale omului si de ele vor profita elitele care conduc lumea.

Informatii interesante despre elitele ce guverneaza ordinea mondiala pe:http://covidiu.wordpress.com/2011/04/12/planurile-diabolice-ale-elitei-mondiale/

Sursa foto: http://ro.wikipedia.org/wiki/ADN

Tag-uri:, , ,

Un gând despre „ADN-ul uman are o hiba!

  1. […] ADN-ul uman are o hiba! « Violeta Balan […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton