Sper ca am invatat din greseli

Schimbarea pe care o observ nu este numai la nivelul fiintei umane, sau a societatilor, este chiar la nivelul planetei. Cumnatul meu isi punea azi retoric intrebarea „Cine stie de cate ori a luat-o omenirea de la capat?”

Si inclin sa-i dau dreptate, pentru ca exista o multime de misterea a lumii antice care nu au fost descifrate ( ca de exemplu misterul constructiei piramidelor), exista misterul Atlantidei, care a fost undeva dar a disparut in urma unui cutremur devastator.
Iar ceea ce se intampla zilele acestea in Japonia este terifiant. Am vazut o poza pe net a unor oameni care stau resemnati pe treptele intrarii intr-o statie de metrou. O imagine care mi-a ramas in minte si pentru ca acei oameni pot fi atat de linistiti, atat de calmi in fata unui dezastru colosal. Sa fie rezultatul educatiei lor?
Ideea ca omenirea a luat-o de cateva ori de la capat ma duce si la gandul ca omenirea porneste de fiecare data pe un drum gresit, ca repeta aceleasi erori si face aceleasi greseli care o duc la inevitabila distrugere. Oare chiar sa nu fim capabili sa invatam din greseli? De ce trebuie sa facem un pas inapoi pentru a avansa apoi doi pasi? De fapt daca ma gandesc la atleti, nu fac ei cativa pasi inapoi pentru a-si lua avant si a depasi obstacolele? Dar la nivelul omenirii cativa pasi inapoi inseamna mult mai mult, iar cei doi pasi inainte se fac exact pe urmele  celor care au mai fost facuti odata. Si atunci nu ne invartim in cerc, intorcandu-ne de fiecare data de unde am plecat?

Istoria pastreaza marturia pasilor inapoi facuti de omenire la fiecare razboi mondial. Istoria ne spune ca toate crizele financiare ale lumii moderne au fost urmate de razboaie. Istoria ne spune ca statele mari aflate in pragul colapsului economic au gasit rezolvarea in razboaie. 

Daca este sa dau crezare prezicatorilor, cititorilor in stele,  astrologilor( care preconizeaza o aliniere catastrofala a planetelor http://www.realitatea.net/astrolog-despre-seria-cutremurelor-in-aprilie-se-va-rupe-pisica-acum-e-doar-semnalul-de-alarma_812895.html) conspirationistilor,  yoginilor si altor categorii care interpreteaza semnele ultimilor luni, ne astepta… ceva foarte rau.  Sper insa ca omenirea a ajuns totusi la intelepciunea necesara de a evita o catastrofa, de a-si canaliza fortele pentru a lupta impotriva naturii dezlantuite, de a nu face acei stupizi pasi inapoi.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Sper ca am invatat din greseli

  1. btibic Martie 17, 2011 la 1:58 pm Reply

    Cred ca daca japonezii nu ar fi avut in spate educatia marcata prin disciplina si spirit de sacrificiu, este posibil ca acum sa fi asistat la disparitia unei natiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton