And the Oscar goes to…

Intr-adevar americanii stiu sa aprecieze talentele, munca unor oameni care incanta privirea si sufletul milioanelor de spectatori din lumea intreaga. N-am urmarit in direct decernarea oscarurilor pentru ca a doua zi trebuia sa merg la serviciu, dar am urmarit un rezumat in aceasta seara la HBO.
Privind in sala plina de oameni de cinema, am inteles sensul expresiei America este tara tuturor posibilitatilor. Este tara in care munca si competenta sunt apreciate, in care credinta in reusita nu ramane doar un vis, o himera. Oamenii fac ceea ce le place si din acest motiv obtin rezultate spectaculoase.

Esti inventiv, perspicace iar timpul nu are limite cand faci ceea ce iti doresti, cand munca ta devine parte integranta din fericirea zilnica.

Oare cum a reusit SUA sa devina puterea mondiala de care scriau cu ceva timp in urma ziarele? Ambitia si pasiunea oamenilor de pe acel continent din nord sa aiba un rol? Sunt convinsa ca da. Credinta in tine si in fortele proprii poate descatusa cele mai dure lanturi, poate deschide portile cele mai ferecate. Dar pentru asta este nevoie de munca, de zile si nopti de transpiratie fizica sau intelectuala, de convingerea ca POTI SI VEI REUSI.
Iar spectacolul Oscarurilor sunt cel mai bun exemplu. Oameni care-si iubesc pana la daruire munca, care cred cu tarie in ceea ce fac, care muncesc si sacrifica ore ( Un exemplu: Natalie Portman s-a pregatit un an inainte de filmarea peliculei Black Swan cu o coregrafa!) cumulate in ani pentru realizarea visului perfect.

Ii invidiez pentru ca au taria de a crede in vise si de a le urma chiar si pe drumuri sinuoase.

Reclame

Tag-uri:, , ,

Un gând despre „And the Oscar goes to…

  1. btibic martie 3, 2011 la 1:38 pm Reply

    Stiu ca americanii le spun in permanenta copiilor lor ca ei sunt cei mai destepti si mai puternici de pe planeta. Este o terapie psihologica care a dat intotdeauna rezultate. Cei care gasesc resurse sa procedeze astfel, sunt recompensati mai tarziu intr-un fel sau altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton