Dragostea nu este demodata

Si ma refer la dragostea adevarata, eterna, care creste cu fiecare clipa care trece, care aduna in globul ei misterios prietenia, intelegerea, sprijinul,ajutorul, legaturile invizibile dar indestructibile. Dragostea reprezinta cel mai frumos sentiment uman iar faptul ca tinerii de azi o transforma intr-o notiune abstracta este dureros. Viata s-a schimbat, are un alt ritm si o alta pulsatie, dar faptul ca oamenii neaga existenta unui element atat de frumos precum sufletul pereche, este dezolant. Tinerii aleg iubirile pasagere, nestatornicia, aerul boem si frivolitatea. Prefera asa numita convietuire de proba. Ii intreb atunci, de ce casniciile bunicilor nostri durau o viata? Cum reuseau sa convietuiasca impreuna si la bine si la greu, sa traiasca si sa moara impreuna? S-au poate tot impreuna au invatat sa se respecte, sa se asculte, sa-si stapaneasca orgoliile. Pe vremuri familia reprezenta un lucru sacru. Acum… cat mai este rata divorturilor? Cate cupluri traiesc in concubinaj? Si totul pentru a fi la moda. Poate exista si tineri care in sinea lor inteleg nulitatea unui asemenea comportament, dar de frica celor din jur, de frica blamarii colegilor, a acuzelor ca sunt demodati isi reprima resentimentele. De ce oare mi se pare ca este o alta manifestare a lipsei de personalitate?

Anunțuri

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „Dragostea nu este demodata

  1. btibic Februarie 19, 2011 la 12:19 pm Reply

    Cred ca este vorba de iresponsabilitate, de frica asumarii responsabilitatii, sau poate pur si simplu de nestiinta de a face acest lucru.
    Mai este vorba si de puterea exemplului personal pe care-l dau cei care ne conduc (un presedinte care rade ca un tamp indiferent daca este vorba de o gluma sau un subiect serios, ministri ai invatamantului care privesc goi la site-uri deocheate, care nu sunt in stare sa tina un discurs fara a repeta contextul ca un papagal dupa „suflatul” consilierului, etc, etc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton