Romanii au pierdut simtul valorilor

Valorile Romaniei de astazi se masoara in numarul de pitzipoance care apar in presa si televiziune, de numarul maharilor care fac parada de luxul de prost gust. Ideea nu-mi apartine, ci este preluata dintr-un articol din presa de azi care m-a facut sa ma intreb ce s-a intamplat cu scara valorilor adevarate. Iar articolul nu era o satira sau parodie, ci un avertisment ca acesti „valorosi” artisti pleaca din tara. Cat de tampiti sau de inapoiati mintal ne cred unii jurnalisti care ne bombardeaza cu informatii despre ce fel de silicoane si-a pus nu stiu ce asistenta a unui prezentator de show, despre pretentiile ei in materie de sex, despre culoarea cizmelor sau a posetei (neaparat de firma)? Mie mi-e sila sa mai ma uit la TV. Pot spune ca de cateva luni televizorul meu este in repaus. Si nu-i simt lipsa. Prefer sa citesc o carte, sa ascult muzica, sa caut informatii culturale pe bloguri si site-uri. Citesc presa pe net pentru ca am posibilitatea de a-mi selecta articolele care ma intereseaza, nu ca la buletinele de stiri unde trebuie sa ascult un morman de informatii despre crime si violuri, cu speranta ca poate se strecoara si o stire culturala.Oare chiar nu s-a gandit nimeni sa creeze un premiu „onorific” gen Zmeura de aur, pentru cel mai prost prezentator, pentru cea mai proasta emisiune, pentru cea mai proasta asistenta? S-au ar trebui prea multe premii si probabil ne-am ingrozi de numarul castigatorilor?

          De ce nu se prezinta lansarile de carte, de ce nu se fac reportaje in galeriile de arta, de ce nu se prezinta o stagiune teatrala? Mi-e dor de piesele de teatru preluate la TV, de marii actori care isi daruiesc sufletul pe scena, mi-e dor de liniste si pace. Refuz sa cred ca Romania este constituita numai din borfasi, detinuti, criminali, violatori. Va reamintesc ca Romania inseamna in primul rand Mihai Eminescu, George Enescu, Mihail Sadoveanu, Ion Creanga, Nadia Comaneci, Marcel Iures si multi alti oameni adevarati, de care iti amintesti de fiecare data cu placere.

Anunțuri

Tag-uri:, ,

Un gând despre „Romanii au pierdut simtul valorilor

  1. btibic Februarie 12, 2011 la 1:49 pm Reply

    Probabil „respectabilul” reporter se afla intr-un moment de ratacire in care notiunea de valoare a capatat pentru dansul alte dimensiuni. Este adevarat ca ne pleaca valorile, dar despre adevaratele valori trebuie facuta alta discutie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton