Explicatiile unui fan

Exista o sclipire de aur in mintea fiecarui autor. Sclipirea care lumineaza calea spre succes, spre faima si recunoastere mondiala. Sclipirea are asociata sansa si momentul propice. Sclipirea poate fi sub orice forma. O idee, o imagine sau… un vis. Stephanie Meyer, autoarea faimoasei Saga Twilight, spune ca ideea cartilor sale a pornit de la un vis.
http://www.stepheniemeyer.com/bio.html

Un vis care a propusat-o pe culmile fantasmei, care a adus-o in atentia a milioane de cititori. Nu doresc sa comentez parerea criticilor despre cartile ei. Nu sunt in masura s-o fac si nici nu-mi doresc. Dar mie imi place stilul ei simplu si atragator de a scrie, frumusetea personajelor. Transforma mitul vampirului, din aparitie malefica a noptii, intr-o persoana atragatoare cu principii de viata si standarde . Autoarea exploateaza, dupa parerea mea, doua elemente: visul oricarei adolescente de a fi remarcata de cel mai atragator baiat din scoala, de a reusi sa ajunga la inima lui, chiar daca este constienta de banalitate si diferente ireconciabile si visul oricarei femei de a ramane impietrita la varsta de 18 ani, de a nu imbatrani. Cartile ei creaza un mister palpabil in lumea inconjuratoare si lasa usa deschisa oricarei femei spre taramul viselor. Exista ceva la aceasta autoare,  ceva pe care nu-l pot defini, dar care se materializeaza in dorinta  nelamurita de a citi din nou si din nou cartile ei. Nu pot spune cu exactitate de cate ori le-am citit, dar inca nu m-am plictisit. Am citit si Gazda, o alta carte scrisa tot de Stephanie Meyer. E interesanta , se citeste cu placere, dar nu-mi creaza starea de euforie specifica lumii Twilight.  Am citit-o odata si-mi ajunge.

Pe site-ul oficial al autoarei, am aflat de existenta (deja a fost lansata in librarii) a nuvelei -Ultimele clipe ale lui Bree Tenner. Am citit si aceasta carte, dar nu am gasit stralucirea celor patru volume( Amurg, Luna Noua, Eclipse,Zori de zi). Pare a fi o carte de genul „Hai s-o scoatem si pe asta ca sa nu ne uite lumea!”. Repet, acestea sunt pareri proprii, in conditiile in care nu sunt critic literar. Doar un simplu cititor, care admira Saga Amurg si felicita autoarea.

http://www.youtube.com/watch?v=1SQ9bJIhcJ0

Reclame

Tag-uri:, , , ,

Un gând despre „Explicatiile unui fan

  1. btibic februarie 5, 2011 la 11:23 am Reply

    Pacat ca ultimile doua ecranizari au stirbit din frumusetea Saga Twilight. Prima parte a fost cea mai reusita, celelalte (mai ales ultima Eclipse au fost facute „la foc automat” ca sa fie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton