Of, emotiile!

       Emotiile ne guverneaza viata. Fie ca vrem sau nu, nu exista zi in care inima sa nu tresara, sa nu simtim pulsul sangelui accelerandu-se, sa nu ne punem intrebari care incep cu „Ce ar fi daca?” sau „Oare o sa…?”

      Savantii spun ca in momentul in care se produce o emotie la nivelul organismului uman se declanseaza si o serie de procese chimice resimtite prin valuri de caldura, o stare de nervozitate accentuata, o framantare anormala a stomacului, un clipit mai des al ploapelor, sau dorinta nebuna de-a vorbi cu cineva.
      Dar exista situatii cand emotiile ne coplesesc cu totul ( o reusita sau un castig fantastic si neasteptat de exemplu), cand fac inima sa zburde( probabil de aici si expresia „Simt inima la gat!”), sau cand determina inima sa se ascunda in cel mai indepartat cotlon al pieptului, de frica, de spaima si neputinta.
Exista oameni care-si pot controla emotiile, care le stapanesc uneori pana la furie( am cunoscut o astfel de persoana, un director ucrainian, pentru care un simplu zambet reprezenta maximul de manifestare a emotiilor). Dar exista si oameni care traiesc datorita emotiilor si au harul tocmai de-a starni emotiile celor care-i urmaresc: ACTORII.
Candva, ma intrebam cat de grea poate fi viata unui actor? Cum poate un om sa fie azi sa fie Fat-Frumos, sau Superman, sau Spiderman, iar maine sa se transfigureze in Jack Spintecatorul?

Tocmai in asta consta maiestria unui actor. Poate interpreta aproape orice rol, aflat in colturi opuse ale existentei. Si imi vine in minte acum interpretarea geniala a lui Peter O’Tool in Noaptea generalilor, a lui Christopher Plummer in Sunetul muzicii(http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Plummer), sau a lui Leonardo DiCaprio in Titanic ( sau mai noul Inception) .

 http://www.youtube.com/watch?v=eYp4H7hZEhQ

Anunțuri

3 gânduri despre „Of, emotiile!

  1. Nelia Banaru Ianuarie 19, 2011 la 11:11 pm Reply

    Violeta, cand zici „un director ucrainean” ma gandesc la doi dintre ei… hahah 🙂

  2. Violeta Ianuarie 20, 2011 la 6:11 pm Reply

    Da,Nelia, ai perfecta dreptate. Erau doi directori, dar cel la care ma refer era maestru in aceasta „arta”. Cel de-al doilea incerca timid sa-l copie. Dupa parerea mea, fara prea multe sanse.

  3. Maria Ianuarie 29, 2011 la 9:31 pm Reply

    valita,poate nu stii dar ai un dar aparte de a trnsmite emotii, vis-a-vis de mai toate situatiile expuse. Ma refer in special la sparky pe care si eu il indragesc, as putea spune la fel de mult ca „el pe mine”. Acelas sentiment incerc si eu fata de catelusa mea,Crina,care desi are la dispozitie o curte de toata frumusetea, seara plange ca un copil sa-i dau drumu la cosuletul amenajat special pentru ea in holul casei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton