Preschimbarea dezavantajului in avantaj

V-ati gandit vreodata sa folositi necazul, supararea, loviturile vietii in general in favoarea dumneavoastra? Exista o teorie pe care am descoperit-o intamplator, in cartea lui Napoleon Hill -Puterea de convingere-. Dupa spusele lui, marii oameni ai lumii, cei care au ajuns la un inalt nivel cultural, spiritual si material, au fost oameni obisnuiti la fel ca oricare dintre noi, dar au stiut sa extraga un sambure de avantaj din orice dezavantaj intalnit. Si ei au intampinat greutati financiare, mai mari sau mai mici la un moment dat, dar au crezut intr-o idee, au sustinut cu tarie ca se poate realiza( mai ales in momentele in care nu se intrevedea nici o sansa de izbanda), au luptat cu convingere pentru indeplinirea ei…si au reusit.
Imi vine in minte scurta biografie a lui Oprah, in care am citit despre copilaria si tineretea ei necajita si plina de privatiuni . Se pare ca daca reusesti in acele momente sa-ti canalizezi ura, furia, deznadejdea in dorinta de a-ti realiza visul, vei reusi. Poate nu imediat, pentru ca trebuie mai intai ” sa convingi” fortele Universului ca iti doresti acel CEVA cu adevarat.

     Intr-un grup de yoga pe care l-am frecventat odata demult, mi s-a spus ca cel mai greu atarna in balanta vietii, cuvintele. Orice gand se materializeaza in cuvinte, care deschid poarta spre Energia Universala. Cuvintele au intr-adevar un impact deosebit asupra oamenilor, pentru ca ne amintim cu siguranta cum am receptionat jignirile, injosirile, acuzele pe nedrept. Sau la polul opus, ce am simtit cand am auzit un compliment, o lauda, o vorba buna sau de incurajare. Si cuvintele pot face parte din scoica avantajului ce pluteste intr-o mare de dezavantaj.
     Un lucru este cert. In orice dezavantaj exista un graunte de avantaj, care ne va ajuta sa devenim invingatori.

Anunțuri

Un gând despre „Preschimbarea dezavantajului in avantaj

  1. btibic Ianuarie 13, 2011 la 1:25 pm Reply

    Cine poate sa faca acest lucru, adica sa „renasca din cenusa” poate rasturna muntii. Totul este sa intelegem ca viata ne acorda tuturor o sansa (unora chiar mai multe), dar de cele mai multe ori nu le intelegem si chiar noi le dam cu piciorul.
    Incercati sa canalizati energiile care se descatuseaza atunci cand va aflati intr-o situatie „delicata” in atingerea unor visuri pe care vi le-ati propus, si veti intelege sensul de MINUNE.
    O zi buna tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Sunt discromat şi sunt şofer

interlocutor: chiar crezi că merită maşina atâta efort ? eu: nu maşina, ci libertatea

Bibliocarti

Hrănește-te cu lectură!

pseudoblogul

"Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don't want to make eye contact while doing it." - John Green

PLĂSMUIRI

Lumea este aşa cum ţi-o imaginezi...

Tolsto

Blogul meu, de mine însumi

Violeta Balan

De la o zi la alta

Comunitatea poveștilor de viață

Pentru că fiecare poveste a fost trăită de cineva, pentru că toate drumurile noastre sunt presărate cu povești iar undeva, pentru toate poveștile există un final. Trimiteți poveștile voastre de viață pe adresa de email povestideviata_ro@yahoo.ro .

Regina Buburuza

E bine sa lasi in urma ta si altceva in afara de un schelet. Chiar si un pamflet.

Blogul lu' Titi

De la o zi la alta

calatorprintaramea

Just another WordPress.com site

Lecturi de mamica

recenzii carti, timp liber, dezvoltare personala, parenting

Creativitatela feminin

”Manifest pentru creativitate...de la mic la mare”

TRĂIEŞTE VIAŢA FĂRĂ BANI!

După o jumătate de secol, constat că nu banii mi-au călăuzit devenirea, ci oamenii cu care am venit în contact... Vouă, tuturor, oameni dragi, vă mulţumesc! Mă înclin Înţelepciunii tale, Cititorule, pentru clipa de atenţie şi răbdare!

MISTERELE DUNARII

blogul cărților TULCEA, LA 1870 și MISTERELE DUNĂRII, autor Nicolae C. Ariton